Ibolya tényleg nagyon idős néni név lenne?
Valóban régen gyakori név volt, de idővel újra divatba jönnek a régi nevek, mert mostanra ritka névnek számítanak. Nyugodtan add, ha tetszik.
A szomszéd bácsi Nándi bácsi volt, el nem tudtam képzelni, hogy valamikor újra divatos lesz a Nándor név, most meg egyre gyakoribb. Vagy kislánynak a Gizella, Lujza.
Igen az idő múltával idős néni neve lesz.
Viszont gyereknek, fiatal lánynak is szép, ráadásul csúfolódásra sem ad alkalmat.
Dehogy öreg nénis! Inkább a Margit, Erzsébet, Piroska, Irén, Magdolna, Jolán, Mária az. Legalábbis nekem, mert már amikor én jártam iskolába is öregesnek számítottak, és mindig megsajnáltam a Piroskákat, Marikákat, Erzsiket, hogy szegények nem kaphattak valami fiatalosabb nevet.
Nekem személy szerint nem tetszik az Ibolya név, de van ilyen ismerősöm, és nem néni még. :)
Egyébként én is jobban értékelem a már kifutott, de még nem öregesnek számító neveket, a lányunk is ilyet kapott. Előre senkinek (a nagyszülőknek sem!) mondtuk meg, milyen nevet kap, mindenki a születése pillanatában tudta meg, így nem kellett azon dilemmázni, hogy másoknak hogy tetszik a névválasztásunk. Utána már úgyis csak az mond rá valamit, akinek kifejezetten tetszik, a többiek meg egy szó nélkül elfogadják.
Ha nektek ez tetszik, adjátok bátran, ne törődjetek mások véleményével!
Semmi baj nincs ezzel a névvel, csak nem modern név, ezért mondják rá egyesek, hogy "idősnénis". De ez egyedi dolog, hogy kinek mi az.
Ha ez a név tetszik, teljesen jó, vállalható, add nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!