Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meggyet hogyan kell pontosan...

Meggyet hogyan kell pontosan adni a babának? Passzírozással hogyan kell pontosan?

Figyelt kérdés

Most töltötte a 8 hót.

A héja miatt passzírozni kéne még?

Ha igen akkor hogyan pontosan, mert nekem csak a leve jön át h a szitán átnyomom… a krumplinyomón dettó.

Vagy simán egyesével lehúzzátok?

Ti hogy szoktátok?

Meggy-banánt adnék neki holnap tízóraira.

Egyébként a borsóra is vonatkozik ugyanitt a kérdésem... 😄 ugyanez a helyzet. Vagy azt max turmixolom, és utána nyomkodom át, itt olyat olvastam valakitől így sikerült a borsónál.

máj. 6. 22:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ennyire tulgondolni, magot kiveszed, osszenyomod, hogy ne legyen kerek, es odaadod. Elmaszolja.
máj. 6. 22:43
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Én a meggyet turmixoltam, héjastól.

A borsót viszont az elején jól megfőztük, és egyenként kinyomkodtam a héjából, úgy passzíroztam át a szitán (azzal azért szenvedtem, mert úgy olvastam, hogy a héja az igazán szeles, és nem akartam, hogy fájjon a hasa).

máj. 6. 22:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvan ha a kicsid meg csak pepet eszik, akkor talan a legegyszerubb, ha apritogepbe beteszed a magnelkuli meggyet. Vagy passz. En akkor adtam neki, amikor mar darabosat evett, felbe vagtam.

Borsot ha nem kemeny el tudja nyammogni boven, de erdemes zsenget venni, ami kisebb, nagyon max ha felsz, villaval picit megnyomkodod.

máj. 6. 22:49
 4/9 A kérdező kommentje:

Azért a kérdés, mert ahány receptre hirtelen rakerestem mind azt írja hogy a meggy héját húzzuk le mert néhány babánál hasfájást okozhat. (Manomenu, cookpad)

De azt egyik se írja meddig kellene ezt tenni.

máj. 6. 23:11
 5/9 A kérdező kommentje:
De akkor köszi, nem agyalom túl, a válaszaitok alapján ekkorra már valószínű nem okoz problémát simán sem.
máj. 6. 23:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a borsós választ is! :)
máj. 6. 23:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hasfájós volt az elején a fiam, de a hozzátáplálás szakaszában semmi nem okozott hasfájást neki, úgyhogy első körben szerintem erre nem kell rágörcsölni. Inkább a félrenyelésen aggódtam, hogy semmi kereket ne adjak, hanem kilapítva minimum, vagy aprítva.
máj. 7. 06:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hat a manomenunek semmit nem hinnek el mondjuk. 8 honaposnak felbevagva vagy negyedelve adnam a magot kiszedve, borsot kicsit villaval atnyomva. Ha meg mindig puret eszik, akkor siman mindkettot turmixolva.
máj. 7. 06:59
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Pürézik még, de adtam már neki kézzel foghatóakat is már, pufi, párolt alma félbe vágva, babacsinta, banán félbevágva. Muffin.

Bár utóbbiakon inkább csak nyammog belőle, a baba pufi kivételével, a dm-es mangósra szabályosan rá van izgulva… :)

máj. 8. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!