Inzulinrezisztencia + PCOS. Mennyi az eselye a terhessegnek a leiras szerint?
Sziasztok.
Lassan 1 éve, hogy inzulinrezisztenciával és fél éve PCOS-sel diagnosztizáltak.
Jelenleg még nem tervezünk babát, de a férjemmel megszakításosan vagyunk együtt. A menstruációm 2 hete volt meg, vöröses, sötétebb formában kb. 4 napig. Mire azt gondoltam, h elmúlt, jött egy erősebb szúrás deréktáji fájdalom és élénk, piros színű menstruáció mutatkozott még 1 napig.
Utána a hetekben, de legalább 1 hétig folyamatosan éreztem émelygést, derék- és alhasi fájdalmakat. Mintha megakarna jönni. Hirtelen bevillant, hogy mi van ha az a “menstruáció beágyazódás volt (?), viszont azóta tesztelek, ma is teszteltem és negatív. A férjemmel is ma alaposan megnézettem, mert már mintha káprázott volna a szemem és naggggyon halvány 2. csíkot látnék, de férjem megerősítette, h nincs ott semmi, csak már az első csíkot a szemeim rávetíti.
Tudom, ostoba kérdés, nyilván a megszakításos védekezés nem védekezés, viszont mennyi az esély rá ha eddig évekig ilyen formában nem jött össze akkor most teljesen véletlenül összejött? Már olyat is olvastam, hogy a PCOS-nél tünetszerű a krónikus derék-és alhasi fájdalom, valamint émelygéses tünetek.
Jövő héten tervezek elmenni nődokihoz. Ilyenkor már ultrahangon látná a beágyazódást?
Köszönöm a válaszokat és továbbá, h nem szedtek szét amiatt, h hülyeséget kérdezek 😄
"Jövő héten tervezek elmenni nődokihoz. Ilyenkor már ultrahangon látná a beágyazódást?"
Ha most vagy 2 héttel menstruáció után, mit látna 1 hét múlva? Vagy 2? Semmit. Max azt, volt-e peteérésed. Mert PCOS-nál amúgy gyamran nincs, nekem sem volt, lh tesztek ellenére sem.
Mi esélyed van teherbeesni? Ezt honnan tudjuk? 0-20 % között. Teljesen termékenyeknél 20%.
5 napig menstruáltál és azt hiszed hogy terhes vagy?
Nagyon utána kellene olvasni a női ciklusnak és a működésének mert alapvető hiányosságaid vannak.
Először 4-5 napig menstruálsz utána a ciklus közepe környékén , ez lehet a 9. Naptól kinek mi, lesz az ovuláció na ilyenkor lehet teherbeesni, és ettől számított 12-14 napon tud mutatni valamit a teszt. Rá pár hétre láthat valamit az orvos.
Én úgy gondolom hogy neked volt egy normális menzeszed és teljesen felesleges tesztelgetni a semmit. Majd ha kimarad a következő akkor kell tesztelni. Az orvos meg nem lát ilyet hogy beágyazódás. A pozitív teszt után kb 3 hét mire lát valamit.
Olvasgass sokat mert alapvető információkat nem tudsz.
Nyilván tisztában vagyok a ciklussal, megértem ha esetleg megfogalmazás miatt úgy tűnik, h nem.
Amit pedig leírtál, igen, egy egészséges hormonháztartásban így van, viszont PCOS-nél nem egyértelmű a peteérés időszaka sem 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!