4 hónapos nyűgös baba? Hogy bírjátok?
Nekünk sem használt semmi kence. Metamizolt írt a gyerekorvosyebbol kapott felet,vagy ahogy a súlya megkívánja,az adagolás szerint,ha nagyon nyuglodott
Egyébként nekem kolikas volt a lányom,akármit is jelentsen ez a homályos dolog az orvosoknak...az első két hónap egy konkrét uvoltes massza volt,nem aludtam egyhuzamban egy óránál tobbet,mai napig nem tudom,hogy éltem túl azt az időszakot. H az rom hónapos kora után jobb lett,de az alvása mai napig... hát..nem volt még ataludt ejszakam,egyhuzamban a rekord öt óra. Másfél éves. Rengeteg nehézségen túl vagyunk,de nekem semmi sem volt annyira arcba vagós,mint a szülés utáni két hónap,az újdonsággal, a nem alvással, a szoptatassal (egy évig szoptattam végül) és a vegtelen kimerultseggel,hogy azt hittem soha nem.mulik el. Ha egy valamit tudok,az az,hogy el fog múlni,minden átmeneti. Sajnos a jó is...ha egy pár hétig nyugi van,tudom,történik megint valami.
Nekünk egyébként a rota oltás is megviselte. Hatalmas hasmenéses kakikat produkált,és mivel ke tkoros az oltás,ez eltartott kb három hónapig. Nem viccelek,egyik pillanatról a másikra szta össze úgy magát,hogy tarkoig olyan lett,pedig jó pelus volt rajta.
Kitartást!
Miért gondolja bárki, hogy egy felületi érzéstelenítő zselé enyhít azon a fájdalmon, amit belül, a csontban növekedő, mozgó fog okoz? Kb mintha csonttörés esetén rákennél egy kis betadint.
Nálunk segített a jól behűtott, folyadékot tartalmazó rágóka. Kifejezetten lehetett látni az arcán, hogy jól esett neki odanyomni a hideget.
Kérdező! Maximálisan megértelek. Mi is hullák voltunk, és ez sajnos eltartott egy éves, másfél éves korukig. Addig nem igen lesz nyugi, a kövi lépcsőfok a 4 éves. Na, ez az a korszak volt amikor már kettő, azaz 2 percre meg tudtam állni ismerőssel váltani pár szót az utcán úgy, hogy nem mászkált el.
Megtanultunk 3-4 óra alatt kialudni magunkat, de ha te azt látnád milyen zöld fejem van az akkori képeken.
Visszatérve hogy nyűgös. Szoptatod? Ha igen, akkor valószínű mindig éhes. Ha tápszeres és lehet nem ízlik neki, vagy máshogy kell higítani vagy írass fel másikat gyerekorvossal.
Ami legtöbb esetben megnyugtatja a babát, az a közelség, és a pontos napirend.
Valamint fontos, hogy nyugodt maradj, tudom ez a legnehezebb, de a babának ez biztonságot ad, és nagyon megérzik a hangulatunkat. Így utólag látom már, hogy nálunk mindig ezek voltak a problémák.
Etetés, napirend, sok babusgatás.
Úgy ki voltunk merülve, hogy csak négy év múlva akartunk tesót. Vele már sokkalta könnyebb volt minden, a fentiek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!