Deniel ( ebben a formában,nem Dániel), Odin vagy Kevin tetszik leginkább?
Deniel nevetséges így leírva, ha nem is vagy kisebbségi, a neved alapján tuti annak fognak nézni...
Odin egyértelműen kityanév
Kevin nekem Reszkessetek betörők, sose adnám a gyerekemnek.
Estleg Dzsoki, Armando nem tetszik?😂🤣😂
Az Odin egy germán eredetű férfi név, mely a művészet, a bölcsesség és a törvény germán főistenének nevéből ered.
Csak hogy tisztába tegyük hogy nem kutyanév. De nekem mégcsak kisebbségi hatása sincs.
Összegyűlt a sok okos.
Oké, és? Én mondjuk nem mondanám kutyanévnek, de nyilván azért írták sokan, mert itthon több kutyát hívnak így mint embert. Nekem vikinges hangulatú, egy ilyen témájú HBO sorozatban remekül el tudom képzelni. De itthon nagyon idegen, nagyon feltűnősködő. Ami meg a romák és az alsó-középosztálybeliek névadására jellemző.
Ennyi erővel Odin volt a háborúk, az akasztófák, a téboly és a halál istene is. De igazából tök mindegy, senkit nem ez érdekel ha meghall egy nevet.
A kérdező kért véleményt. Olyan nevet ad a gyerekének amilyet akar, csak tudjon róla, hogy a többség magában nevetségesnek találja a felsoroltakat.
De miért legyen Deniel a Dániel helyett? Miért Roberto, ha van magyar névalakja, Róbert? Miért Leonardo, ha van Lénárd?
Nem Olaszországban vagyunk.
Az anyakönyveztetésnél Magyarországon van olyan szabály, nem tudom, máshol hogyan állnak ehhez, miszerint olyan nevet nem lehet idegen formában anyakönyveztetni, aminek van magyar névalakja. Ezt sem tartják be egyébként (Alexander, Sándor), de alapvetően így volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!