Nekem ezek közül csak a Blanka tetszik,az örök klasszikus,a jelentése még nagyon szép.
Johanna és Rebeka nevű ismerőseim szeretik a nevüket.
A többi nem tetszik, maximum második névként adnám őket. Tapasztalataim szerint a lányok sokkal jobban szeretik a lágy,dallamos neveket.
Adél-jó hangzása van
Alíz - nekem erőltetett, kemény, öreges hangzású
Blanka- erőltetett, pichás, egy hisztis, dagadt, pattanásos 10 évest képzelek el hozzá
Rebeka- nem valami magyaros, de nem rossz, lehet ezt méltósággal viselni, csak a becézései gázosak- Rebi-Ribi, Beki-Breki
Dóra -már lerágott csont, unalmas, de vállalható
Nóra - egész jó, felnőttnek is
Johanna - csúnya és öreges, csak a "Hanna" becézhetőség miatt választják azok, akik nem akarnak 20.Hannát a lakótelepre
Sarolta - a top 5 ronda vénasszony névben benne van, én 70 alatti Saroltát nem is ismertem soha és nem is tudom elképzelni gyereknek. Saci becézés is ronda
Viktória- a világ legnagyobb lerágott csontja, annyira hogy már ciki
Brigitta - nincs vele baj, de szépnek sem mondható
Ezek közül Nóra vagy Adél, de inkább Nóra.
Utolsó jól összefoglalta,bár a Nórát nem tartom szép névnek, a Blankát meg elegánsnak tartom. De a Sarolta elemzésén felröhögtem,annyira igaz.
Na szóval. 2024 van, tele van az utónévkönyv fantáziadús nevekkel,nem kell a 40-50 évvel ezelőtti listához ragaszkodni. A régebbi nevek közül is vannak sokkal jobbak,szebbek. Írok olyanokat,akikről biztosan tudom,hogy felnőttként imádják a nevüket: Emília, Izabel, Anna, Karina, Liliana, Lilla, Veronika, Valéria, Kinga, Kíra, Míra, Krisztina.
Szerintem a Blanka azért tetszik nekem,mert tudok hozzá konkrét személyeket kapcsolni,akik szépek. Meg mert tudom,hogy a jelentése fehér,ragyogó. De nekem sincs a top neveim között. A Viktória és Johanna elemzésében kicsit egyetértek a 4es válaszolóval. De azért azt meg kell hagyni,hogy ezek erős,határozott nevek, a viselőjük általában maga is jó kiállású, szóval ha erről a listáról kéne választani, nem zárnám ki őket.
A Brigitta számomra műkörmös-kozmetikus-dohánybolti eladó név, esküszöm az összes Brigittának ez a foglalkozása akit valaha ismertem :D
Kedves 4es.
Én ismerek egy Saroltát. 1 évvel idősebb nálam.
(A szüleink jóba vannak, anno mi is jóba voltunk, de az már a múlt)
Hogy szereti-e a nevét, azt nem tudom, hisz soha nem beszéltünk ilyenekről.
De hogy őszinte legyek, én is azon a vélemémyen vagyok a névvel kapcsolatba.
20l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!