Elsőáldozás alkalmából kap/kapott valamilyen ajándékot a gyermeketek?
Keresztanyukámtól bibliát.
A templomban kaptunk mindannyian egy kis feszületet.
Család pedig rendezett egy kis közös összejövetelt.
Most lesz elsoaldozo a lányom.
Keresztapja pénzt fog neki adni, keresztanyjat meg nem tudom.
Anyuék trambulint akarnak venni neki, de erről lebeszelem őket.
Testvéremek is talán pénzt,
Mi a szülei pedig mobiltelefont.
Mindenki valami aranyat akart, de a lányom kijelentette, hogy ő nem akar aranyat kapni.
Kapott hát. Belekényszerítettük egy olyan vallási nézetbe, amire azt mondják, később magának kellene eldöntenie, hogy akarja-e, de minket ez nem érdekelt.
Örüljön, hogy nem kell az életét magának irányítania, itt vagyunk neki mi, meg a jóisten.
Persze kapott aranyláncot is hozzá, mert a biblia nagyon is pártolja az anyagi javakat, és birtoklásukat.
Örülünk, hogy a báránykánk immár szintén agymosott kisember lett, mint mi.
Ugyan már régen voltam elsőáldozó, de én mindenkitől ezüst ékszereket kaptam, anyukámtól pedig arany láncot arany kereszttel.
A keresztfiam idén lesz elsőáldozó. Mivel kisfiúnak aranyat nem szeretnék venni (legfeljebb majd bérmálkozásra), ezért ő ezüst kereszt medált kap és némi pénzt, illetve egy szentképet emlékbe valami személyes üzenettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!