Antidepresszáns szedése mellett teherbe esni vagy terápia abbahagyása után, milyen kockázata van a babára nézve a gyógyszereknek?
17én megyek először pszichiáterhez, mert a pszichológus nem elég sajnos a problémáimra. (Pánikbetegség, hipochondria, depresszió, túlaggódás stb..) nagyon rossz helyzetben vagyok, van hogy jobb, van hogy borzasztó. Párommal szeretnénk babát, de előbb tisztába vagyunk vele, hogy engem kell meggyógyítani. Namost, nyilván meg fogom az orvossal ezt beszélni, de addig is tapasztalatokról szeretnék olvasni. Volt e más is ilyen helyzetben? Orvosság mellett maradt e terhes? Lett e következménye a babára nézve? (Megjegyzem, nem tervezek gyógyszer mellett teherbe esni, ez csak feltételezés mint ahogy az is hogy kapok gyógyszert, mert mont mondtam még csak jövő héten megyek)
Gyógyszer szedése után maradt e valaki terhes? Ki hatott e a baba egészségére? És a gyógyszerek abbahagyása után mennyit kellett várni a teherbeesésig.
Bocsánat ha hülye kérdéseket tettem fel, de köszönöm ha tudsz válaszolni. Szép napot.
Szövegértéssel kemény gondok vannak, az itt valaszoloknal, általános iskolát kellene újra elvégezni, de jobb minőségű tanitokkal!
Felírják az antidepit, vagy hat, vagy nem, vagy olyan mellékhatása van, hogy le kell váltani, ezer dolog történhet még gyerekvállalás előtt, szerintem erre most nincsen helyes válasz. Van gyógyszer, amit terhesen is lehet szedni, sőt van aki olyat is enged, amit más nem. Az meg hogy rendben van-e a baba, két keze, két lába van oké, de pl. tanulási zavar 5-6 éves korig ki se derül. Az meg végképp nem derül ki, hogy gyógyszerszedés miatt, vagy mástól van problémája. Szerintem azért attól nem kell félni, hogy a mostani gyógyszer szedésed kihat a későbbi terhessegedre. Gyógyszerek kiürülnek hamar, napok alatt.
"Szerintem azért attól nem kell félni, hogy a mostani gyógyszer szedésed kihat a későbbi terhessegedre. "
Attól nem kell félni, de az anya depressziója és pánikbetegsége kihat a gyerek egész életére.
De ezt akarja kezelni te szerencsétlen!🤦🏽♀️
Ahogy írta 6 nem tudni mi okozta nála. Meggyógyulhat simán…
Kár volt megtanulnod írni, olvasni ha ilyen elitélő vagy és így “segítesz” másoknak!
14# Már nem azért de bármit örökölhet ami rossz! Minden emberben van olyan “probléma” amit nem szeretne, ha a gyereke is örökölne! Viszont egyet sose felejtsünk el! Attól hogy valaki depressziós, amit lehet kezelni, tök mindegy évek, vagy hónapok. Még teljesen normális és példás emberi értékeket adhat a gyermekének, és taníthatja a jóra! Viszont vannak olyanok akik így vélekednek mint te! Na akkor kicsit térjünk ki erre. A te gyereked ezeket a véleményeket fogja hallani és tanulni amit Te kedves válaszoló közvetítesz. Azt látja, ha valaki gyengébb akkor az nem érdemel annyit! Már elnézést, de nem minden öröklés kérdése. Tanulni is lehet sokmindent. Sajnos sok olyan anyuka/apuka van mint te aki ilyen nagyon bunkó szinten van. Remélem ha van gyereked nem így neveled! Ha meg nincs ak lehet téged se lenne jó ötlet szaporítani.
Írom ezeket a dolgokat Én, aki egy depressziós édesanya lánya! A legjobb anyáé a világon. Akinek rengeteg gondja volt mégis felnevelt. Aki rengetegszer ment orvoshoz, mégis engem szeretett a világon a legjobban, és mindig azt tanította hogy jó ember legyek és elfogadó! Valamint igyekezet elkövetni mindent hogy a legjobbat kapjam. Nem, nem vagyok depressziós! Kiegyensúlyozott ember vagyok! De ezt amit írsz, egy buta ember téveszméjének gondolom. Aki csak ír valamit, hogy írjon!
Kérdező, nem tudom, milyen gyógyszert szedsz, de elég sok olyan van, amit terhesen nem kell abbahagyni, sőt, szoptatni is lehet mellette.
Szülészeten dolgozom, nálunk napi szinten megfordul több olyan páciens, akik ilyen gyógyszereket szednek. Annyi, hogy szülés után az első 2 napban az újszülöttet gyakrabban megvizsgáljuk. Nálunk nem javasolják a gyógyszer elhagyását, hiszen ha visszajönnek a tünetek, az károsabb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!