Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszaadott egy beteg örökbefo...

Visszaadott egy beteg örökbefogadott gyereket?

Figyelt kérdés
Elvàlt vagyok 2 gyerekkel (nagyobbik asperger, kisebbik ADHD-s). Nemrég megismerkedtem egy férfivel, 5 hónapja vagyunk egy pár. Ő is elvàlt, 1 örökbefogadott lánya van. A gyerekek jól kijönnek egymással, mi is a gyerekekkel. Viszont most hétvégén egy véletlen folytán tudtam csak meg, hogy volt még egy örökbefogadott gyerekük, de amikor kiderült több mint 1 év után, hogy beteg (genetikai betegség) akkor visszaadták. Teljesen ledöbbentem. Hosszútávon terveztünk volna közös gyereket, de így elbizonytalanodtam. Az én gyerekeimmel jól megvan, közösen jövünk-megyünk, elfogadta őket. Viszont simán előfordulhat, hogy a közös gyerekünk is speciális lesz. Őt ugye nem küldheti vissza.
ápr. 6. 01:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
7%

Az ilyet úgy kerülném mint a pestist, lehet téged is elfekvőbe adna ha lebetegednél.

Ha egy évig nevelt egy gyereket, elvileg szerette, akkor nem normális hogy lemond róla csak mert beteg.

De a karma dolgozik, majd lesz ő is elhagyva súlyos betegen.

ápr. 6. 13:33
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha örökbefogadta, sztem nem adhatja vissza, hiszen olyan jogok vannak mintha vér szerinti gyereke lenne, hacsak be nem adta emiatt egy speciális intézetbe de valami nem kerek ebben a sztoriban.
ápr. 6. 22:03
 13/18 anonim ***** válasza:
12- es, as ember a sajta gyerekerol is lemondhat barmikor, es akkor orokbefogadhato lesz.
ápr. 6. 23:30
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Magyarul van két enyhén értelmi fogyatékos gyereked, de akarsz még egyet ettől a pasitól is. Minek?

Ez valami idóta kattanás lehet a nőknek, vagy mi?

Anno mostohaanyám is kitalálta, hogy neki kell még egy gyerek a kettő mellé, de az apámtól, aztán behisztizett, mikor apám megmondta, tán nem kellene egy negyedik gyerek, mikor már vagyunk hárman (mostohatesók meg én), és fel kellene nevelni minket.

ápr. 7. 00:27
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A páromnak ugye nincs vérszerinti gyermeke és mindenképp szeretne. Nekem a 2 gyerekem egy apától van, 7 évig voltunk házasok. Azt hiszem a mai világban simán elfogadott dolog a mozaik család. 33-34 évesen mernék is még szülni. A körülményeink is rendezettek, nem a nyomorba szülnék. Anno amikor a gyerekek diagnózist kaptak akkor mi is kivizsgáltattuk magunkat. A volt férjem a pszichiáter szerint gyanúsan asperger, de egy màsik szakorvos szerint csak akkor lehetnek a gyerekek érintettek ha mindketten aspergeresek vagyunk. Ezért van bennem az aggodalom. A párommal kapcsolatban leginkább az zavar, hogy egy haverjától véletlenül szereztem tudomást a másik gyerekről. Természetesen az is bántó, hogy egy beteg gyerekről lemondtak. Egyelőre nem hoztam fel a dolgot. Nem merem feszegetni ezt a témát. Sajnos pontosan nem tudom mi volt a gyerek betegsége és miként adták vissza.
ápr. 7. 02:31
 16/18 anonim ***** válasza:

" Egyelőre nem hoztam fel a dolgot. Nem merem feszegetni ezt a témát. " Na ezt nagyon, de nagyon nem értem. Ez egy nagyon fontos téma, amit tisztázni kell. nem ér rá hónapokat, amikor már nagyon belebonyolódtál egy kapcsolatba, miközben kérdőjelek vannak benned. Plusz a gyerekeid is addigra jobban ragaszkodhatnak a párodhoz.

Én tisztáznám a kérdést, de minél hamarabb. Nem kell felelősségre vonóan kérdezni, de meg kell kérdezni, mi volt.

ápr. 7. 14:55
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Nemrég megismerkedtem egy férfivel".

Szóval ismerkedtek pár hónapja, de te már gyereket tervezel mert neki nincs sajátja. Lehet 1 év múlva már együtt sem lesztek. Csak úgy tudsz megtartani egy pasit ha szülsz neki gyereket? 🤔

ápr. 7. 18:20
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

"Csak úgy tudsz megtartani egy pasit ha szülsz neki gyereket? 🤔"

Még úgysem.

ápr. 7. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!