Szülés után Clexane injekciót otthon kell kapnom. Férjem irtózik a tűtől. Be tudom adatni valakivel? Többi lent.
Teljesen mindegy hová adod be, ez egy bőr alá adandó injekció, ahová magadnak eléred, oda add be.
A szülés nem indokolja, hogy ne a hasadba add, de ha nem akarod, szúrd az oldaladba. Csinálsz egy kis hurkát és egyenesen beleszúrod.
Rajtad kívül senki nem kell ehhez.
Császárom után szúrtam magam 10 napig. A kórházban egy kedves nővérke azt mondta, hogy ő tapasztalatból tudja ajánlani, hogy csípőtájékon összeszorítod a kis párnácskádat és abba szúrd bele és meg sem fogod érezni szinte. Tényleg így volt. Celaxane amúgy is pici tűvel van, még légteleniteni sem kell csak beszúrni.
Nem fogják beadni a kórházban minden nap, a háziorvosnál sem valószínű, de ha mégis, egy újszülött mellől (meg egyébként is) nem is akarsz mindennap bejárkálni egy 10 másodperces dologért.
Ez egy ún. szubkitán injekció, kb. 1 cm-es a tű, nem az izomba/húsba adod hanem a zsírszövetbe. Youtube-on nagyon sok oktató videó van fenn, nézz meg néhányat.
Én Leidenes és lombikos vagyok, lombik előtt a hormonokat, terhességem alatt pedig végig Clexanet kellett szúrnom + majd 6 hét szülés után. Nem tudok róla, hogy nem adható hasba szülés után, bár én még csak a 8. hónapban vagyok, konkrétan ez a kérdés nem merült fel.
De már most sem hasba adom jó ideje, mivel nincs a hasamon zsírréteg, amibe bele tudnám szúrni. :D
Ha nem lehet hasba szülés után, akkor comb (fent, ahol husis)/combod-oldalad talákozásánál fenékmagasságban/"szerelemfogantyú" oldalt a hasadnál. A lényeg, hogy egy kb. 1 cm vastag zsírréteget össze tudj fogni az egyik kezeddel, oda kell szúrni.
Én tűfóbiás vagyok konkrétan, férjem mondta, ő beszúrja, de attól még jobban paráztam, hogy ő okozzon fájdalmat, szóval erőt vettem magamon. Az első előtt 15 percet ültem a tűvel a kezemben, ömlött rólam a verejték, majdnem rosszul voltam. Aztán másnap már csak 10 percet, aztán egyre könnyebben ment a dolog, egyszerűen megunja az ember, hogy elbaxon erre mindennap negyedórát az életéből, törlöm, szúrom, benyomom és kész.
Unokatesóm 35 éves, 8 éves kora óta cukorbeteg, napi többször szúrja magát... sok mindent megtesz az ember, ha muszáj. :)
13# Nem gáz,ha valaki nem meri vagy nehezen adja be. De sajnos van helyzet,hogy ezen túl kell lendülnöd. Te inzulinos cukorbetegként inkább meghalnál,de nem be adod? Érdekes. Miközben már egy 6 éves is beadja magának,ő is fél,de megtanulja.
Kérdező,én is combba adtam magamnak szülés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!