Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Méhlepény meszesedés miatt...

Méhlepény meszesedés miatt clexane?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Tegnap voltam a 29 hetes ultrahangon. Az orvos mondta hogy napontna 1x kell szurjam magam a clexaneval mert meszesedik kicsit a méhlepényem 1-2 között van. 2 hét múlva menjek vissza és ha nem segít az injekcio rosszabbodik a méhlepény akkor be kell feküdni a korházba :( volt már valaki igy? Segitett az injekcio meg a gyógyszerek? A babám viszont 1580 gramm és a méretei is már 30+pár naposnak felelnek meg szóval szépen fejlődik.

2024. márc. 1. 15:08
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Ez egy baromság.
2024. márc. 1. 15:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem baromság. Az orvosom ezt mondta…..és érdekelne volt már e valaki hasonló helyzetben? Segitett e az injekcio amit felirtak? Ez egy vérhigitó injekcio amugy..
2024. márc. 1. 15:24
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Tudom mi a clexane, és a méhlepény meszesedésére felírni egy baromság. Ez nem indikációja. És segíteni sem fog rajta.
2024. márc. 1. 15:56
 4/9 anonim ***** válasza:
43%

Nekem mindhárom idő előtt meszesedett, de sosem írt fel a doki ez miatt, csak is császár után.

Én sem értem mit szeretne vérhigítóval ezen javítani. Nem vagyok orvos, de nem látom az összefüggést, és rá keresve sem.

2024. márc. 1. 16:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem orvos valaki, miért szól hozzá? Milyen "tudás" alapján baromságozza le a kérdező orvosát? Mert a titkarnőképzőben ez nem volt tananyag és akkor már hülyeség is? 🤦

Röviden: A meszes lepény keringése pocsék, ilyenkor megnő a rögösödés esélye, ezáltal a halvaszülésé is. A clexane ezen "segít".

2024. márc. 1. 17:03
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó: honnan veszed, hogy aki itt válaszol, az biztosan nem orvos?

És nem, nem segít rajta a clexane. De ha egyetlen egy publikációt mutatsz, ami szerint igen….

2024. márc. 1. 17:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Általában detralex, aszpirint szoktak javasolni ilyenkor. Sűrűbb kontroll, illetve flowot néznek, hogy az áramlás hogy alakul.
2024. márc. 1. 19:25
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem a Clexane kicsit ágyúval verébre 🙈

Segíthet a véehigító, mert javítja a vérkeringést is, sok helyen adnak már kis dózisú aszpirint a vizesedés megelőzésére is, én más miatt szedtem minden terhességmnél és sosem vizesedtem.

Szerintem a méhlepény annyira nem durván meszes, 32.hetesen nekem mindhàromszor már I-II volt a lepény, sosem mondták, hogy baj lenne.

2024. márc. 1. 19:55
 9/9 anonim ***** válasza:

A clexane ilyen indikációban egy baromság. És az aspirin, meg minden egyéb terápia megelőző kezelés, toxaemia megelőzésére is csak akkor használ, ha 16. hét előtt kezdi el valaki szedni, mivel a lepény akkor alakul ki, akinek lepényi szövődménye van a terhesség alatt, az is ott, a bolyhok kialakulásakor “romlik el”.

Egyetlen egy olyan tanulmányt se fogsz találni, miszerint a lepényi komplikációk esetén a clexane segít…..

2024. márc. 1. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!