Méhlepény meszesedés miatt clexane?

Nekem mindhárom idő előtt meszesedett, de sosem írt fel a doki ez miatt, csak is császár után.
Én sem értem mit szeretne vérhigítóval ezen javítani. Nem vagyok orvos, de nem látom az összefüggést, és rá keresve sem.

Ha nem orvos valaki, miért szól hozzá? Milyen "tudás" alapján baromságozza le a kérdező orvosát? Mert a titkarnőképzőben ez nem volt tananyag és akkor már hülyeség is? 🤦
Röviden: A meszes lepény keringése pocsék, ilyenkor megnő a rögösödés esélye, ezáltal a halvaszülésé is. A clexane ezen "segít".

Utolsó: honnan veszed, hogy aki itt válaszol, az biztosan nem orvos?
És nem, nem segít rajta a clexane. De ha egyetlen egy publikációt mutatsz, ami szerint igen….

Szerintem a Clexane kicsit ágyúval verébre 🙈
Segíthet a véehigító, mert javítja a vérkeringést is, sok helyen adnak már kis dózisú aszpirint a vizesedés megelőzésére is, én más miatt szedtem minden terhességmnél és sosem vizesedtem.
Szerintem a méhlepény annyira nem durván meszes, 32.hetesen nekem mindhàromszor már I-II volt a lepény, sosem mondták, hogy baj lenne.

A clexane ilyen indikációban egy baromság. És az aspirin, meg minden egyéb terápia megelőző kezelés, toxaemia megelőzésére is csak akkor használ, ha 16. hét előtt kezdi el valaki szedni, mivel a lepény akkor alakul ki, akinek lepényi szövődménye van a terhesség alatt, az is ott, a bolyhok kialakulásakor “romlik el”.
Egyetlen egy olyan tanulmányt se fogsz találni, miszerint a lepényi komplikációk esetén a clexane segít…..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!