Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sára után adnád a Saroltát?

Sára után adnád a Saroltát?

Figyelt kérdés

Egy Sára már van, s most a tesó lenne Sarolta.

Tudom, hogy furcsa, hasonló nevek, de én ebbe a hangzásba szerettem bele annó.

És a Sára Sarolta-Sarolta Sára két névről mi a véleményetek? (nem tudom, hogy lehet-e így, ha van már egy Sára)

2024. márc. 29. 23:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Miért akarnád adni a nagyobbik gyerek nevét a kisebbiknek is?

Két külön személyről van szó.

A Sarolta oké, így magában.

2024. márc. 29. 23:47
 2/16 anonim ***** válasza:
77%

#1 A Sára és a Sarolta két különálló név

Amúgy nem adnám sokan össze kevernék szerintem,bár nem emiatt nem adnám ez nekem így már sok

2024. márc. 30. 00:56
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
2-es: Tudom nagyon jól, de a kérdező a második bekezdésben azt taglalta, hogy a második gyerek megkapná a Sarolta mellé a Sára nevet is. Amit már a nagyobb gyerek visel.
2024. márc. 30. 01:13
 4/16 anonim ***** válasza:
91%
Gáz.
2024. márc. 30. 04:32
 5/16 anonim ***** válasza:
85%

Én úgy tudom, nem anyakönyveztethető egy családban két ugyanolyan nevű gyerek. Szóval kötőjelesen sem adható szerintem a Sára.

Amúgy nem adnám. Mindkettőt Sárinak becézném, szerintem sokan mások is, sosem lehetne tudni őket megkülönböztetni csak úgy név alapján. Más nevet keresnék neki, ami tetszik, ez a kicsivel szemben sem fair, hogy egész életében majd azt érezheti, hogy neki pontosan olyannak kellene lennie, mint a nővérének. Még ha nem is igaz, már most a névválasztásnál sem tudod őket teljesen elkülöníteni, szerintem ez tartósan meg tudja mérgezni akár a későbbi kapcsolatukat is. A nagy meg nem fogja úgy érezni, hogy valami tényleg csak az övé, még a neve sem, azon is a kicsivel kell osztoznia. Ez főleg a kezdeti időszakban, amikor anyán osztozik, a játékokon osztozik, lehet gond (legalábbis nem tudom, mekkora lesz a korkülönbség, nálunk alig több, mint 2 év van közöttük, ebből indulok ki, hogy mennyire zavarná a nagyot, ha még a neve sem lenne különleges).

2024. márc. 30. 06:37
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Csak ugyanúgy nem hívhatják őket. Az egyik gyerek lehet(ett volna) Sára Sarolta, a másik Sarolta Sára. Ettől függetlenül nem adnám a kisebbiknek a nagyobbik nevét. Nekem ez olyan, mintha a nagyot annyira szeretnéd, hogy a kicsi nem is érdemel saját nevet. (Mondjuk én Sára mellé sem adnám a Saroltát, nekem túl hasonló a két név.)
2024. márc. 30. 06:54
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

5!

Első keresztnévre nem kaphatják ugyan azt a nevet. Többedikre igen.

Nálunk pl férjem "József". Az első fiunk is "József" lett. A 2.fiunk pedig "János József".

Én egsébként nem adnám. Annyira hasonló számomra a 2 név, hogy szerintem kevernék őket.

2024. márc. 30. 07:10
 8/16 anonim ***** válasza:
Én nem adnám. Túl hasonlóak.
2024. márc. 30. 09:12
 9/16 anonim ***** válasza:
72%
Nem, magyarul nem adnám ezt a kettőt. Úgy, hogy Sarah meg Charlotte, látszik a különbség, de a magyar alakjuk zavaróan egyezik. És ugyanúgy is szokás becézni.
2024. márc. 30. 09:16
 10/16 A kérdező kommentje:

Nem szokás ugyanúgy becézni!!

Sári és Saci.

Nem tudom, ezt honnan vetted. Nem ismered elég jól a magyar neveket?

2024. márc. 30. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!