Sára után adnád a Saroltát?
Egy Sára már van, s most a tesó lenne Sarolta.
Tudom, hogy furcsa, hasonló nevek, de én ebbe a hangzásba szerettem bele annó.
És a Sára Sarolta-Sarolta Sára két névről mi a véleményetek? (nem tudom, hogy lehet-e így, ha van már egy Sára)
Miért akarnád adni a nagyobbik gyerek nevét a kisebbiknek is?
Két külön személyről van szó.
A Sarolta oké, így magában.
#1 A Sára és a Sarolta két különálló név
Amúgy nem adnám sokan össze kevernék szerintem,bár nem emiatt nem adnám ez nekem így már sok
Én úgy tudom, nem anyakönyveztethető egy családban két ugyanolyan nevű gyerek. Szóval kötőjelesen sem adható szerintem a Sára.
Amúgy nem adnám. Mindkettőt Sárinak becézném, szerintem sokan mások is, sosem lehetne tudni őket megkülönböztetni csak úgy név alapján. Más nevet keresnék neki, ami tetszik, ez a kicsivel szemben sem fair, hogy egész életében majd azt érezheti, hogy neki pontosan olyannak kellene lennie, mint a nővérének. Még ha nem is igaz, már most a névválasztásnál sem tudod őket teljesen elkülöníteni, szerintem ez tartósan meg tudja mérgezni akár a későbbi kapcsolatukat is. A nagy meg nem fogja úgy érezni, hogy valami tényleg csak az övé, még a neve sem, azon is a kicsivel kell osztoznia. Ez főleg a kezdeti időszakban, amikor anyán osztozik, a játékokon osztozik, lehet gond (legalábbis nem tudom, mekkora lesz a korkülönbség, nálunk alig több, mint 2 év van közöttük, ebből indulok ki, hogy mennyire zavarná a nagyot, ha még a neve sem lenne különleges).
5!
Első keresztnévre nem kaphatják ugyan azt a nevet. Többedikre igen.
Nálunk pl férjem "József". Az első fiunk is "József" lett. A 2.fiunk pedig "János József".
Én egsébként nem adnám. Annyira hasonló számomra a 2 név, hogy szerintem kevernék őket.
Nem szokás ugyanúgy becézni!!
Sári és Saci.
Nem tudom, ezt honnan vetted. Nem ismered elég jól a magyar neveket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!