Mennél, vagy maradnál? Fontos a gyerekeknek, hogy ott legyek én is?
Holnap reggel indulnánk a férjem családjához a 4 és 6 éves gyerekeinkkel, hétfő estig maradnánk.
Őszintén, nekem semmi kedvem menni. Nemrégiben elvesztettem egy szeretett barátomat, és inkább itthon maradnék, gyászolnék csendben, egyedül, megélném az érzéseimet, amire nincs túl sok lehetőségem a hétköznapok során.
Ugyanakkor bűntudatom lenne, ha a férjem egyedül menne el a gyerekekkel. A férjem szeretné, ha én is mennék.
Jóban vagyok a családjával, de nekem nem terelnék el a figyelmemet, inkább kötelező program lenne.
Ti mit tennétek a helyemben?
A gyerekek is szeretik a nagyszülőket, rokonokat, más gyerekek is lesznek ott, akikkel játszhatnak. De mégis, olyan bűntudatom lenne, ha kimaradnék a húsvéti programokból.
Egy ünnepi hosszú hétvégét nem hagynék ki, vennék el az intézménybe járó gyerekeimtől.
Esetleg egy szabadnapot vennék ki a következő héten.
Attól függ... Ha nagyon ünneplős család vagytok, akkor inkább menj (kérdés mennyire ünnepi, ha majd ott sírdogálsz), de amúgy, ha ettől függetlenül is van időtök négyesben lenni, akkor neked is jár egy kis regenerálódási idő.
Nálunk Karácsonykor állt elő hasonló helyzet. A sógornőm testvére halt meg. A gyerekeik nem ismerték (alkoholista volt és drogozott is). A férjem tesója eljött hozzánk a 3 gyerekkel egy hétre, a felesége maradt otthon ügyet intézni, gyászolni. A gyerekek olyan jól érezték magukat, hogy 1-2 alkalmat leszámítva nem is keresték az anyjukat, sőt abból sem volt gond, mikor az apjuk hazaszaladt elkísérni az anyjukat a temetési ügyek intézése miatt. Akkor és ott az anyjuknak erre nagyobb szüksége volt, mint egy vagonnyi rokonnal jópofizni a férjem és az én családomból.
Ezt a férjeddel beszéld meg, ez csak rajtatok múlik!
Lehet, jót is tenne a gyász szempontjából. Nem biztos, hogy olyan jó magadban 3 napig...
Gyerekeknek, férjednek is jó lenne, ha mennél. Ne úgy állj hozzá, hogy nem hiányzik és kihagynád!
9, a kettőben mi a párhuzam?
Pont ők mennek szórakozni, nem én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!