Ahol kutya, macska van az udvaron, és oda is kakalnak, hogy nyugodtak ha a gyerek kint akár négykézláb mászik azon a teruleten? Nyilván ossze van szedve a kaki, de a maradványai mindenhol ott vannak.
A macska nem sz@rik össze-vissza, jobban kedveli a könnyen kaparható terepet esetünkben pl a konyhakert a nyerő. Mivel napi szinten ellenőrzöm, így napi szinten takarítom is. Ez egy kedvelt játékunk a környek 3 kutyabarát macsekjával, azaz vagy én locsolok előbb vagy ők 💩. Ők szoktak győzni, így én takarítok. A kutyánk sem sz@rik mindenhova, ki van jelölve neki egy rész, oda jár a dolgát végezni, rendesen takarítjuk azt a helyet is. Nyilván nem oda fogom kitenni a maszó/totyogó gyereket...
Próbáljatok a macskák számára kedves helyet kialakítani, ahol laza a talaj és azt fogja előnyben részesíteni. Nem azt mondom, hogy soha nem lesznek balesetek, de kisebb számban. Gyakran kell ellenőrizni és takarítani, ugyanúgy, mint az almot.
Azt meg, hogy a süni, a nyest, nyuszt, menyét, görény, egér, cickány, pocok, patkány stb. és az ég madarai hová ürítenek úgysem tudom szabályozni, szóval marad a gyakori kézmosás és többszöri udvar ellenőrzés.
Mielőtt kiviszed a gyereket, szedd fel a kakit.
Nekünk benti macskánk van, pl. mielőtt leülünk a kanapéra, felszedem a szőrt (minden reggel kb. ezzel kezdek, hogy ne legyünk tiszta szőrösek). A kutyánk meg egy helyre piszkít a kertben, ami nincs szem előtt, oda nem járunk, persze azt is felszedjük, csak nem naponta.
3as, írtam fent, hogy össze van szedve a kutyaszar, de tökéletesen úgysem jön fel, a fűben marad nyoma, mivel nem egy letörölhető felületről beszélünk.
A többiek nagyon aranyosak voltak, nekik köszi. Nálunk a kutya is egész nagy területet használ az udvaron kakilasra, sőt, a szájában az egész udvarra elviszi a kakit, meg néha a teraszra is felhozza.
4 vagyok.
A 6-7 válaszod alapján, nálatok tényleg gáz a helyzet. A macseknak nem ártana egy alapos állatorvosi kivizsgálás, mert, ha folyamatosan potyogtat, akkor lehet valami baja. A kutyánál meg egy tréner vagy kiképző nem ártana, mert ez elég komoly viselkedési zavar. Az is lehet, hogy csak simán unatkozik és amíg vele veszekedtek, addig is vele foglalkoztok, de ezt így látatlanban nehéz megmondani.
Arra figyelj, hogy a küső/belső élősködők irtva legyenek, így legalább a saját állatok esetén csökkentheted a fertőzesek kockázatát.
Amúgy kicsit macerásabb, de a kaki nyomát is el szoktam takarítani, lelocsolom vízzel. Én sem szeretném szaglászni és az állatok is tiszták, nem szeretnek ők sem a mocskukban éldegélni.
Nem aggodtam meg ezen oszinten szolva,raadasul kinti-benti kutyank van.
Siman lerakom maszni, bar o ilyenkor kint semmit nem vesz a szajaba, de tulajdonkeppen tokmindegy, mert bent meg a padlot nyalogatja ezerrel es nem mosok fel napi 10x, hogy az tokeletesen bacimentes legyen…:D
Eddig meg elunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!