Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két gyerek mellett kinek...

Két gyerek mellett kinek mennyi kb. a bevétele/kiadása havi szinten? Elégedettek vagytok mellette az életszínvonallal?

Figyelt kérdés

2024. márc. 22. 03:50
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
71%
700.000 a kettőnk bevétele a férjemmel, jelenleg 1 gyerekünk van, de tervben van a második. Ha visszamegyek a második baba után dolgozni, kb 100.000 Ft-tal lesz több a bevételünk, de ugye a kiadások is nőni fognak, ahogy nőnek a gyerekek. Nagyjából elégedettek vagyunk most az életszínvonalunkkal egy gyerek mellett, kettővel már valószínűleg kicsit vissza kell fognunk a kiadásainkat.
2024. márc. 22. 08:27
 12/36 anonim ***** válasza:
77%
Azt tudjátok ugye, hogy attól hogy akinek van pénze lepontozzátok még nem lesztek jobb anyagi helyzetben?
2024. márc. 22. 08:56
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Kettonk bevetele mindennel egyutt 780.000 Ft korul van, plusz SZEP kartya, EP kartya. Van lakashitelunk, szemelyi kolcson es diakhitel is, ami lassan vegre kifut. Autonk nincs. Egy gyerekunk van, tervezzuk a masodikat. Jol elunk, havi 100.000 Ft korul tudunk felretenni, de lehetne sokkal sporolosabban is elnunk, bevallom sokat koltunk hulyesegekre is.
2024. márc. 22. 08:58
 14/36 anonim ***** válasza:
95%

Bocsi, nem okoskodni akarok, de 40ezer a 2gyerekre nagyon kevés. Én 50-et kértem egy gyerekre, az ügyvéd így is azt mondta 60-70 körül lenne reális, annyit szoktak mostanában ítélni. Szóval szerintem keress egy ügyvédet és fizessen rendesen az exed, ha már otthagyott 2gyerekkel.

2024. márc. 22. 09:12
 15/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Nálunk nemrég született meg a második gyerek, így még nem kerül túl sokba. Kíváncsi voltam ki mennyiből oldja meg.

2024. márc. 22. 09:39
 16/36 anonim ***** válasza:
56%
Bocsánat, hogy válaszolok, mi csak ketten vagyunk párommal, nincs hitelünk, kb 560 az össz bevételünk, de így is elmegy hó végén a pénz, pedig a rezsi se hatalmas, és főzünk, nem rendelgetünk. Nem is értem, akinek gyereke is van, hogy él meg ugyanennyi pénzből, így is kihívás.
2024. márc. 22. 09:47
 17/36 anonim ***** válasza:
77%

Mintha olyan borzasztó sok lenne 1 millió manapság. Az két 500 ezres fizetés, semmi extra.

Mi nagyjából 1,2 milliót keresünk ketten + cafeteria, természetesen ez bruttó, de én van hogy alig kapok kevesebbet a bruttómnál, mert van legalább 1 szombati túlórám a hónapban, illetve legalább 1 délutános hetem is. A férjemnek is szokott lenni 1-2 szombatja. Babaváró hitelünk van, az havi 50, azon kívül semmi, a két gyerek 8 és 4 éves. Nem nélkülözünk nyilván, meg nem is különösebben spórolunk, lenne min megfogni a pénzt, ha kéne, de azért a dőzsöléstől is messze vagyunk ennyiből. Pl tök jó lenne egy nagyobb lakás, ne adj'isten kertes ház, de teljesen esélytelen. Ahhoz nem lenne elég kevesebbszer kaját rendelni, vagy épp a férjemnek letenni a cigit, vagy nem megvenni a kondibérletemet, hanem kb. 2x ennyit kéne keresnünk. De elvagyunk így, a gyerekeknek is tudunk félretenni valamennyit.

2024. márc. 22. 09:49
 18/36 anonim ***** válasza:
0%
16, akkor mire megy el ennyi pénz?
2024. márc. 22. 09:50
 19/36 anonim ***** válasza:
82%
18 mondjuk egyenlőre mi is csak ketten vagyunk, havi szinten 200-250 elmegy csak bevásárlásra, számlák, rezsi, 150.000 Ft, üzemanyagárak az egekben és nyilván az ember néha kikapcsolódik is, mert nem csak azért élünk, hogy dolgozzunk. Plusz nem árt ha valamennyit félre is tudunk tenni. 560ezer Ft az semmi
2024. márc. 22. 09:53
 20/36 anonim ***** válasza:
77%
18, jó kérdés, néha én sem értem. Most pl az autóra kb 200 ezer elmegy. Bevásárlásra is sok. Meg párom az anyjának ad 30-40-et, ezek a kötelezők. Meg mindig van valami nagyobb kiadás. Plusz elfelejtettem, hogy van 2 macskánk, akik minőségi tápot kapnak, rendszeres oltásokat, féreghajtást, az egyiknek gyógyszer is kell, mert pajzsmirigy beteg, és időnként kontroll. Szóval jah, ezekre megy el.
2024. márc. 22. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!