Két gyerek mellett kinek mennyi kb. a bevétele/kiadása havi szinten? Elégedettek vagytok mellette az életszínvonallal?
Bocsi, nem okoskodni akarok, de 40ezer a 2gyerekre nagyon kevés. Én 50-et kértem egy gyerekre, az ügyvéd így is azt mondta 60-70 körül lenne reális, annyit szoktak mostanában ítélni. Szóval szerintem keress egy ügyvédet és fizessen rendesen az exed, ha már otthagyott 2gyerekkel.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nálunk nemrég született meg a második gyerek, így még nem kerül túl sokba. Kíváncsi voltam ki mennyiből oldja meg.
Mintha olyan borzasztó sok lenne 1 millió manapság. Az két 500 ezres fizetés, semmi extra.
Mi nagyjából 1,2 milliót keresünk ketten + cafeteria, természetesen ez bruttó, de én van hogy alig kapok kevesebbet a bruttómnál, mert van legalább 1 szombati túlórám a hónapban, illetve legalább 1 délutános hetem is. A férjemnek is szokott lenni 1-2 szombatja. Babaváró hitelünk van, az havi 50, azon kívül semmi, a két gyerek 8 és 4 éves. Nem nélkülözünk nyilván, meg nem is különösebben spórolunk, lenne min megfogni a pénzt, ha kéne, de azért a dőzsöléstől is messze vagyunk ennyiből. Pl tök jó lenne egy nagyobb lakás, ne adj'isten kertes ház, de teljesen esélytelen. Ahhoz nem lenne elég kevesebbszer kaját rendelni, vagy épp a férjemnek letenni a cigit, vagy nem megvenni a kondibérletemet, hanem kb. 2x ennyit kéne keresnünk. De elvagyunk így, a gyerekeknek is tudunk félretenni valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!