Egy 5 éves fiúnak ebből lehet baja?
Sziasztok!
Láttam a tiktokon egy anyukát akinek van egy 5 éves és pár hónapos fia.
Most az 5 éves fiúról lesz szó.
Ez az 5 éves fiú tonnakat grammba számol át(!) , ismeri az összes ország zászlaját, kresz táblákat ismeri, dinok nevét tudja (nem, nemcsak hogy dínó, meg tirannoszaurusz, hanem minden dinot kívülről fúj, és tökéletesen nevezi meg őket), emellett boxol 3 éves kora óta,sosem volt kezében telefon anyuka szerint,nem néz tévét és még kitudja mit tud az a csepp fiú.
Emellett iskola érett, szóval 5(!) évesen kezdi az iskolát.
Nekem aggályaim vannak. Jó ez egy gyereknek hogy ennyire okos? Nem fog unatkozni első második osztályban? Azt olvastam hogy a nagyon okos gyerekek nem tudnak barátkozni könnyen. Félre értés ne essék, nem vagyok irìgy sem semmi ilyesmi, de más ilyenkoru gyerek tud 100 ig számolni talán, ez a picur meg milliárdokkal számol gondolkodás nélkül. Szerintetek éri hátrány az életben emiatt, vagy úgyis "kinovi"? Nem ismerem őket személyesen, így nem tudom hogy ez hogy néz ki a valóságban, esetleg anyuka tolja e előre ennyire a gyereket, de ahogy nézem ő olyan tökéletes anyuka,akinek nem lesz jó ha négyest visz haza a gyerek. Fiatal, szép, csodás alak, egészséges étkezés, semmi édesség csak gyümölcs, zöldség állítása szerint a férjevel is csodás a kapcsolatuk, bulizni járnak külön 2 gyerek mellett. Esküszöm olyan ez a nő mint a Született feleségekből Bree a vörös hajú nő aki tökéletes. Nem érdekel más gyereke, és élete de elgondolkodtam hogy kell e ennyire tökéletesen nevelni, es tolni előre egy gyereket? Vagy az is lehet hogy magától ilyen Einstein a gyerek? Szerintem unatkozni fog suliban sokáig, és lesz valamiféle hátránya ebből de hát ez csak az én véleményem. Ti mit gondoltok erről?
És tényleg nem irigység / féltékenység csak elgondolkodtam.
Ha 5 évesen kezdi az iskolát, akkor nem Magyarországon él. Hollandiában pl 4 évesen kezdik, de ha jól emlékszem Aglia és Japán is hasonlóan korán kezdi.
A gyerekek amúgy szinte mindent képesek memorizalni, ami nem jelenti azt, hogy értik is a dolgokat.
Nem olvastam végig a válaszokat, de elhiheted, hogy ezt a gyereket nem egy körzetes állami suliba fogja anyuka íratni 25 gyerek(ebböl 5sni-s+ még 10 nem papíros,de problémás) +1 kiégett pedagógus közé,hanem egy többszázezres magánsuliba,ahol nem fog unatkozni.És akár hiszed akár nem, az elavult oktatási rendszerünkön kívül is van élet és tanulás,és tehetségképzés.(illetve még az egyéni tanrend is szóba jöhet neki otthonoktatással,és fogadni fog hozzá pedagógust)
A kérdésedre válaszolva,állami suliba a gyerek kb 2-3 év alatt ki fog égni,és tönkremegy lelkileg és fizikailag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!