Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen hasznos ajándékot...

Milyen hasznos ajándékot lehet adni 5-6 hónapos babának? Neked milyen ajándék volt a leghasznosabb?

Figyelt kérdés
Vendégségbe megyünk, ahol 5 és fél hónapos baba van. A szülőket hiába kérdezem mi az, aminek örülnek, mindig az a válasz, hogy nem kell semmi, mert már van minden. Üres kézzel mégsem mehetünk oda, de legutóbb is olyat vittünk, ami már van nekik (vízes, halacskás játszószőnyeg). A barátom unokaöccse egyébként a baba szóval akár magasabb ár is lehet, csak tényleg hasznos legyen vagy praktikus. Arra gondoltam, hogy mivel járnak úszni vennénk neki nagyobb úszónadrágot (ami a következő mérete lesz majd) vagy magát az úszóbérletet, de nem tudom ennek egyáltalán örülnének-e. Olyan ajándék ötlet is jó lenne, ami egyedi, de csak kis sapka jutott eszembe a nevével, aztán eszembe jutott, hogy lehet nem akarnák, hogy a "homlokára legyen írva a neve". Nektek szülőként mi volt a legjobb ajándék, amit kaptatok másoktól? Illetve leírnátok azt is, hogy mi volt a legrosszabb/legfeleslegesebb, hogy olyat semmiképp se vegyünk.
márc. 12. 11:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

DM vagy Rossmann utalvány jó ötlet lenne. Vagy valami fogyóeszköz.

Mi mondjuk a sokadik rágókának is örültünk.

Ja, meg fürcsikönyv. Azokat imádja a fiam, hiába van vagy 6. Csak egyet használunk kifejezetten fürdéshez, a többit úgy amúgy lapozza.

márc. 12. 12:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Dm/Rossmann ajándékutalvány. Ha nem akartok “csak” egy kis borítékot adni, esetleg egy korának megfelelő fejlesztő játék mellé, mindegyikre rá van írva hogy hány hónapos kortól ajánlott. A kisfiam ennyi idős, neki van egy plüss kockája, minden oldalán más minta és anyag van, meg tükör. Nagyon szereti!
márc. 12. 13:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyszerű keljfeljancsi. A gyerek első kedvenc játéka volt, tudta hason fekve is ütögetni. Rágómaki. Drága de nagyon szerette.
márc. 12. 14:11
 14/17 anonim ***** válasza:
50%

Illetve olyan ajándékot is szeretünk adni, ami megmarad emlékbe, és később majd a gyereknek eszébe juthat, hogy kitől kapta :)

5-6 hónaposan nincs ilyen.

Ami most neki való, azt fél év múlva már nem használja. Amire emlékezhetne, az meg évekig csak porfogó lesz, mire elég idős lesz hozzá.

márc. 12. 14:51
 15/17 A kérdező kommentje:
Nekem mai napig van olyan játékom, amit babaként kaptam anyukám legjobb barátnőjétől, aki azóta sajnos már nem él. Aranyos kis apróságok, de mindig szeretem őket elővenni és nézegetni, pedig már 22 éves vagyok. :)
márc. 12. 18:43
 16/17 anonim ***** válasza:
49%

Kérdés, hogy a baba szülei partnerek az ilyen "aranyos kis apróságok" eltárolásában.

Mi is kaptunk egy csomó ilyen aranyosnak szánt csetreszt, de mind mentek a fb no waste csoportjába.

Nem fogom tárolni a sokadik képkeretet, "Megszülettem" macit, párnát, takarót.

márc. 12. 21:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Abban igazuk van a válaszolóknak, hogy ami tényleg hasznos ebben a korban, az jellemzően nem olyan kaliberű cucc amit elraksz későbbre nézegetni (pl nem fog senki őrizgetni egy rágókát vagy egy zörgő kockát). Ami eltevős kategória az meg nem igazán hasznos ilyen kicsinek.

[link]

Ezek a babák pl szerintem szépek (bár sokak szerint giccsesek), nevet is lehet rájuk kérni. De egy fél évest szerintem nem fog még érdekelni, legalábbis az enyém leszarta ebben a korban a plüssöket. Olyan egy éves kora után jött a nyunyókás korszaka, de addigra már bőven többet kaptunk mint amennyi kellett.

Ha neked van ilyen emléket, akkor miért nem adsz valami hasonlót?

márc. 12. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!