Vissza kell mondanom a GYES-t?
Szerintem egy kis zavar van a fogalmakban. A gyes az egy állandó összeg, mindenkinek jár alanyi jogon.
A fizetés után tgyás (félévig), majd gyed (a baba két éves korág) igényelhető, utána gyes jár (a baba 3 éves koráig).
Aki nem dolgozott az a születéstől a baba 3 éves koráig gyest kap.
Kérdés az, hogy mennyi ideje dolgozol, illetve mennyi a fizetésed, és hogy be vagy-e jelentve (van-e legalább 180 nap biztosításod)?
Igen, igen, úgy értettem, GYED-re gondoltam.. Szóval most GYES-t kapok/kapnék még egy évig.Május óta dolgozom bejelentve bruttó 350.000Ft-ért amiből 200.000Ft-ot kapok kézhez. Ez alapján a 2. baba után a GYED-em a max. kb 90.000Ft lenne. A kérdés az az, hogy az első gyermekem után a jelenleg is járó 25.000Ft GYES-t vissza kell mondjam, hogy a második babánál, a max. GYED-et kapjam?
Kérlek segítsetek!Köszönöm
szerintem a gyest le kellene mondanod!
ne haragudj meg de lenne egy kérdésem milyen szektorban dolgozol hogy ilyen sok a fizetésed, mert ez a mi környékünkön csak álom
Szia!
Szerintem csak szülés előtt kell visszamondanod. Tehát augusztus 1-én mond vissza a gyest és aztán rögtön igényeld meg a tgyást. Mert ugye azt tudod, hogy a tgyást szülés előtt 28 nappal már meg lehet igényelni.
Ez a kérdés engem is érdekelne, hogy milyen szektorban dolgozol és milyen főiskolát végzel/végeztél? Nekem eddig diplomával is csak bruttó 200 volt a legtöbb :( Ami a holnapi nappal meg is szünik :(:(:(
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!