Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevek tetszenek? Szépe...

Milyen nevek tetszenek? Szépek ezek a nevek?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok ezekről a nevekről:Johanna, Anasztázia, Kinga, Arlena, Kitti, Imodzsen, Panna, Kiara/Kira

Az is kérdés , hogy milyen nevek tetszenek, és mi jut eszetekbe róla

febr. 26. 19:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%

Johanna-műhahotázós,idős grófnéni, akinek be van göndörítve az ősz haja. De Jona becenévvel lehet jó fiatalabb csajnak is.

, Anasztázia-előkelő; fiatal, uralkodócsaládból származó 17-23 éves kishölgyre asszociálok róla, ragyog,tündököl ez a név

, Kinga-barátkozós,aranyos,jólnevelt, kicsit bulizós kicsit vagány csaj, de közben "jókislány", tehát nem a legnagyobb partiarc, de ha pl batátai elhívják házibuliba,akkor megy

, Arlena, - ő egy olyasmi, akinek a személyiségébe képzelek némi oroszlánosságot (mindkét értelemben jó, amit írok) , ha kitűz egy célt,sokat képes dolgozni érte,sok lelkiereje van tüze hozzá,tehát erős lelkileg,kitartó, meg egy ilyen nemesség is van ebben a névben

Kitti, -kislányos hangzású név, de rendben van. Inkább Kitta-t adnék helyette, az komolyabb pl egy hivatalban,és azt becézném Kittinek. Mert becenévnek egyébként jól hangzik. Fiatalos, kedves,bájos,barátságosságot sugalló név.

Imodzsen, - Egy harcos nindzsaférfi.

Panna, -ez túl kislányos,de amúgy rendben van. Paulinát, Annamáriát ismerek hasonló becenévvel; inkább ilyesmi nevek becézéseként adnám csak, szóval más lenne a hivatalos neve.

Kiara-cool, bennevan ugyanaz a fiatalos,nőies előkelő ragyogás,mint pl az Anasztáziában is van, nagyon szép név, bár kicsit külföldies, de jó. Bájos,kecses,kedves,aranyos. Jara-nak becézném.

Kira-túl kemény hangzású,nekem nem elég nőies,nem tetszik annyira.Úgy,hogy Kirus,jól hangzik,de nem becézheted örökké, a Kirus megszólítás az nekem max. általános iskola 5. osztály végéig állja meg a helyét,onnantól már túl gyerekes,idősebbekhez már nem illik. Ja és a Kira az is egy kicsit külföldies,de Kiara még szívesen lennék,Kira már nem. Nekem abból hiányzik az a kecsesség, az a bájosság, az a dallam, ami a lánynevekbe kell, az a lágyság.

márc. 25. 20:19
 12/13 anonim ***** válasza:
29%
*Imodzsen helyett Imola/Molliként becézve,meg Dzsenna/becézetlenül,vagy játékosan,egy n-nel, Dzsenának becézve jó lehet.
márc. 25. 20:24
 13/13 anonim ***** válasza:
29%
*Ja és Arlena is szivesen lennék,nem becéztetném magam, vagy Lena-nak ugyanígy ékezet nélkül becéztetném magam. "Ari" becézés/megszólítás kizárva. Max ha ez lenne a nevem, akkor a páromnak engedném, hogy Ari-nak hívjon, ha meghitten vagyunk kettesben. Máskor, másnak, mások előtt nem. Anyámtól sem fogadnám el az Ari megszólítást,mert még véletlenül mások előtt is így hívna, és az ari alapbevetően az 'aranyos' becézése a köznyelvben, és ne azzal akarjunk már valakit definiálni elsődlegesen a neve helyett, hogy 'aranyos'. Az Aranka nevet is szeretem;az is szép,bájos; az Ari becenevet ebben az esetben is tiltanám, itt még lehet, hogy a páromnak is; mert itt már tényleg túlságosan adná magát, hogy az aranyos-ból jön. Legalábbis mintha onnan jönne, mert talán az egész név abból ered; az Aranka esetében. Az Aranka név nekem kevésbé érződik kislányosnak, mint a Kitti, mert azon látszik,hogy eleve befejezett név volt.
márc. 25. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!