Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a férfire...

Miért van az, hogy a férfire csak legyintenek, ha lelép és otthagyja a családját és a gyereket az anyjára hagyja, de ha a nő lép le akkor ő mindenféle rohadéknak el van mondva?

Figyelt kérdés
Ez így igazságtalanság, mert szinte majdnem minden ilyen esetben a férfi lép le, és soha többet nem látja a gyerekét és nem is foglalkozik vele, pedig a nő is simán megunhatja a gyereknevelést.
febr. 21. 06:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%
Társadalmi nyomás az oka.
febr. 21. 06:33
 2/17 anonim ***** válasza:
47%

A szememben ugyanolyan rohadék a férfi is, ha lelép, de

mégis kicsit jobban felhördülök, ha a nő lép le. Talán azért, mert a férfinak annyi a gyereknemzés, hogy beleveri egy lyukba.

Míg a nő megszenvedi a terhességet, a szülést, a kezdeti kötődés is nagyobb. Őt hülyének is tartom, ha megteszi.

Megszenvedtem a gyerekeimért, ha eldobnám őket, akkor felesleges volt szétcsesznem a szervezetemet a kihordasukkal, megszülésükkel. Ott maradnék hüvelyfalsérvvel, méhsüllyedéssel, szarabb nemi élettel, üresen.

febr. 21. 06:47
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
Ahol ez kérdés, ott nagy baj van az anya - gyerek kapcsolatban.
febr. 21. 07:03
 4/17 anonim ***** válasza:
92%
Nincs ilyen,hogy legyintenek.Ugyanolyan rohadék.
febr. 21. 07:05
 5/17 anonim ***** válasza:
73%
Te csak legyintesz rá? Akkor veled van a gond, de a többség nem ilyen.
febr. 21. 07:15
 6/17 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy minden hónapban ki kell írni ezt a kérdést? A múltkor már oldalakon keresztül ki lett vesézve a dolog. Szerintem amíg a bíróság 90%ban az anyának ítéli a gyereket, apuka meg örüljön ha havi 2-3 napot láthatja és sokszor a nők azt is ellehetetlenítik, nem kell csodálkozni
febr. 21. 07:50
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem amíg a bíróság 90%ban az anyának ítéli a gyereket,"

Bírósagon dolgoztam: amíg 10-ből 9 beadvány úgy érkezik, hogy apuka nem is akarja meg se próbálni, nem lehet máshogy dönteni.

Nem azért döntenek az anya "javára", mert "anyaparti" a bíróság. Ez óriási tévhit. Azért döntenek, mert az apák többsége nem is akarja, hogy mellettük döntsenek.

febr. 21. 09:03
 8/17 anonim ***** válasza:
21%
7es az a baj ezzel, hogy sokan nyilván azért meg se próbálnak indulni a gyerek felügyeleti jogáért, mert beépült a köztudatba, hogy úgyis az anya kapja. Mondok meredekebbet, ismerek olyat akik 2 éve szétmentek, a válást még nem adták be, eleinte Anyukánál volt a gyerek, most már az Apa neveli, de az Anya meg van róla győződve, hogy a gyerektartás neki jár. Hiába nem váltak el, hiába nincs is nála a gyerek...
febr. 21. 09:08
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

8, azzal amit te írsz meg az a baj, hogy a hülyeség nem mentség.

Amelyik apa szereti a gyerekét, azt nem tántorítja el semmi. Se a köztudat, se semmi.

Amelyik meg nem, azt nem kell mosdatni.

Érdekes, hogy egy anya többnyire akkor is küzd, ha esélytelen helyzetből indul. És nem, nem ítélik automatikusan az anyának a gyereket, ha csak annyit tud felmutatni, hogy "én vagyok az anyja", de ehhez az kell, hogy legyen jelentkező apa is.

febr. 21. 09:50
 10/17 anonim ***** válasza:
51%
Nő vagyok, van férjem, lesz gyerekünk is, én nem tudom ti anyák vagytok-e, de már most érzem hogy amilyen kötődés van köztem és a gyerekem közt azt egy férfi sose fogja átérezni, ezzel ő is tisztában van. Ennek ellenére tudom, hogy nagyon jó apa lesz, 100%ban oda teszi magát, de teljesen más az ő gondolkodásunk és a miénk. Az ismerősi körben még jobban azt látom, hogy más az anya és az apa szerepe a családban. Sőt, a gyerek 2-3 éves koráig nagyrész az anya van a gyerekkel, az apa max munka után, van ahol csak hétvégén. Ezek fényében én nem értem hogy lehet összehasonlítani, hogy az hagyja el a gyerekét aki megszülte, kisgyerekként nevelte, azzal hogy az aki csak néha jatszott vele meg segített fürdeni, pelenkázni. Sőt ha már a gyerek születése előtt szétmennek miért is kell a férfinak kötődnie a gyerekhez? Mert lefeküdt az anyjával és talán az ő heréjéből szállt ki az a sperma ami most a hasában nő? Amúgy átlátjátok logikusan az ilyen kérdések létjogosultságát?
febr. 21. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!