Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet gond abból, hogy az...

Lehet gond abból, hogy az újszülött 0 napos babámat megröntgenezték?

Figyelt kérdés

35+5 napra született, spontán, meconiumos vízből érkezett és 2 napig lélegeztetőn volt.

Sajnos megröntgenezték a tüdejét, amiről nem kértek engedélyt tőlem és számomra ez hatalmas szívfájdalom. Antibiotikumot kapta természetesen ígyis úgyis.

Terhesen tilos a rtg, de 3 órája bújt ki belőlem szegény baba.

Tisztába vagyok vele, hogy azért csinálták van -e meconium a tüdejébe van -e gyulladás.

Szeretnék érdeklődni, hogy aki hasonlóan így született azt rtg-zték?

febr. 19. 12:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

És ha engedélyt kérnek, te nem engedted volna?

Veszélyeztetted volna a gyereked egészségét azzal, hogy nem engeded megvizsgálni normálisan?

febr. 19. 13:46
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted az orvosok hülyék?gondolom tudják, mit csinálnak.
febr. 19. 13:47
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Már otthon vagyunk.
febr. 19. 13:47
 14/20 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam akkor.
febr. 19. 13:48
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most mégis minek agyalsz ezen ha már otthon vagytok?

Unatkozol?

febr. 19. 13:48
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm még egyszer a válaszokat.
febr. 19. 14:27
 17/20 anonim ***** válasza:
20%

Én teljesen megértem a kérdezőt. Igazából az egészségügyi rendszer hibája, hogy a - felteszem teljesen indokolt és sürgős - röntgen után nem volt kapacitás vagy akarat arra, hogy neki elmagyarázzák, miért volt erre szükség. Valamint az is a rendszer hibája, hogy nem volt ott rögtön lehetősége kérdezni, a kételyeit megnyugtatóan rendezni.

Minden röntgen vizsgálatnál az előnyt és a kockázatot kell mérlegelni. És bizony ez alapján van, hogy pici újszülöttek esetén is az jön ki, nagyobb a várt előny, mint a kockázat. Néha terhes anyáknál is ez jön ki. A te babádnál inkább úgy fogalmazhatnánk, hogy a vizsgálat elmaradásának sokkal nagyobb a kockázata, mint a vizsgálatnak.

febr. 19. 15:35
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de nem ez lett volna a megfelelő időpont az anyai kompetenciád fitogtatására.
febr. 19. 15:40
 19/20 anonim ***** válasza:
60%

17# nagyon szépen megfogalmaztad és tökéletesen igazad van. Igaza volt a többi válaszolónak is , mégha nyersek is voltak. Azért ne felejtsük el, hogy egy frissen szült anyukáról van szó , aki total el van veszve.

Kérdező remélem most már minden rendben lesz veletek.

febr. 20. 07:24
 20/20 A kérdező kommentje:
Igen:) Nagyon szeretem őt, nyugodt baba.
febr. 20. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!