Miért nem tudok kötődni az újszülött, 3 hetes babámhoz? Rettenetes anyának érzem magam, emiatt aludni sem tudok szinte sosem.
Azért mert ez folyamatosan alakul ki. Tévhit hogy ez mindenkinek jön a szüléssel! Ne várj sokat magadtól, ilyenkor a gyerek ellátása ösztönös. 6-8 hetes korára meg fog jönni a kötődés:-)
Ráadásul még a baby blues is ilyenkor zajlik.
Pontosan ezt éreztem az elso hetekben, azt akartam h minden olyan legyen mint regen.
Nekem a ferjemmel valo sok beszelgetes es a szabad levego segitett. Ha tudsz 1-1 olyan dolgot csinalni, amit regen szerettel, azt erdemes par het mulva, a gyermekagy utan aprankent nalunk ez elmult: ferjemen kivul soha senki irant nem ereztem ekkora szeretetet, mint a lanyom irant.
Aztan most jon a testvere, es az eszemmel meg nem tudom felmerni, hogy lesz majd vele is. :D
Akkor szerezz magadnak egy kis pihenőt, pár órára add oda a gyereket valakinek. Addig aludj egyet.
Legalább meglátod, hogy mennyire hiányzik.
Én hét hetesen éreztem először, hogy “jééé ez tényleg az én gyerekem” és akkor volt az, hogy “mennyire nagyon szeretem” pozitív élményként először.
Addig mindig ilyen “bármit megtennék érted, annyira szeretlek, igyekezni fogok, hogy jó anyád legyek” hullámok törtek rám maximum, amitől sírnom kellett.
Hét hetesen viszont (szerintem, aztán lehet tökre nem), nem akart lefeküdni aludni, nem volt álmos és hisztizett, ha el akartam altatni. Mivel gyerekként én is utáltam aludni, ezért akkor volt először, hogy azt éreztem, hogy én is ilyen voltam, ez az enyém. Elvileg kb. 2-3 hónapos korig az apjukra hasonlítanak (hogy ne egyék meg őket), szerintem utána kezdenek ránk hasonlítani és valószínűleg, akkor nekünk is könnyebb kötődni hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!