Miért nem tudok kötődni az újszülött, 3 hetes babámhoz? Rettenetes anyának érzem magam, emiatt aludni sem tudok szinte sosem.
Figyelt kérdés
2023. szept. 4. 12:56
11/15 anonim válasza:
Nem igazán értem, hogy miért kell lepontozni a jó válaszokat?
Az illető azt szeretné, hogy ne legyenek jó válaszok?
12/15 anonim válasza:
Persze,hogy természetes,hogy visszacsinálnád.Eleve hormonálisan meg vagyunk ilyenkor borulva, plusz az új helyzet.
13/15 anonim válasza:
Teljesen természetes! Ugyanezt éreztem. Hormonok+kialvatlanság.
Már 1 éves múlt, most már sokkal könnyebb vele. És most már szépen kötődünk.
14/15 anonim válasza:
Nekem 8 hónapos korában jött az érzés, hogy vissza szeretném csinálni az egészet. Abban az időben aludt a legrosszabbul, nagyon ki voltam merülve. És nagyon lelkiismeret furdalásom volt, hogy így érzek. Én elég sok kérdést elolvastam akkoriban hasonlóakkal és nem is sejtenéd mennyi nő érez ilyet az első 1-2 évben, ki szülés után, ki később.
Ó a gyerek már 8 éves és nagyon jó a kapcsolatunk, azt a rövid időt levéve többször nem éreztem, hogy megbántam, imádom.
15/15 anonim válasza:
Fáradt vagy, a hormonok meg az egekben és egy hatalmas feleősség szakadt rád, amit még felkell dolgoznof. Hiába készültél rá tudatosan, van akit sokkol amikor már tényleg ott a baba. Ez ilyen. Próbálj pihenni, ha kell kérj segítséget. Hidd el, ha olyan "rettenetes anya" lennél, amilyennek hiszed épp magadat, akkor nem érdekelne, hogy nem kötődsz hozzá elégé 🙂. Aki rettenetes anya, az nem aggódik ilyeneken, nem akar jó/jobb anyuka lenni. Hidd el, szereted te, meg kötődsz hozzá, csak még ott az a sokk, hogy mostmár egy kisbaba élete rajtad múlik és elnyom sok mást ez. Pihenj, próbáljatok összehangolódni és rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!