Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kéne rá vágynom,ha nem...

Miért kéne rá vágynom,ha nem tudom,hogy miről maradok le? Miért jönnek ezzel?

Figyelt kérdés

Nővéremmel beszélgettem,aki nem rég szülte meg a 4. gyermekét. Nekem nincs bajom más gyerekével,csak én nem akarok. :D

És valahogy szóbajött,hogy nekem mikor lesz. Én csak annyit mondtam,hogy egyáltalán nem érzem szükségét egy gyereknek.

Majd,mint akit sértegetni kezdenék,elkezdte felkapni a vizet,hogy fogalmam sincs,hogy miből maradok ki,meg hogy a gyereknél csodálatosabb dolog a világon nincs,nő vagyok és számomra ennek áldásnak kéne lennie,hiszen nem mindenkinek adatik meg,hogy saját gyermeke legyen.

Én pedig csak pislogtam,hogy ez most miért és hogyan. :D

Tény,hogy 30 éves vagyok és a legtöbb időmet munkával töltöm. De miért kéne gyereket vállalnom azért,mert miről maradok le stb. Nincs viszonyítási alapom,hogy nekem egy gyerekkel jobb vagy rosszabb lenne az életem. Kísérletezni pedig nem fogok. Nem szeretném annak a szerencsétlennek elcseszni az életét,mert mondjuk nekem mégsem "jön be" az anyaság.

Nem akarok senkit megbántani,ne értsen félre egy anya sem. Csodálatosak vagytok mind!

Csupán csak nem értem,hogy miért azzal jönnek a legtöbben,hogy nem tudod miről maradsz le és gyereket kéne vállalnod,hogy te is megértsd,amit egy anya érez.

2024. febr. 18. 17:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Mindkettőtök hozzáállása normális. A nővéred azt ismeri, hogy a gyerek maga a csoda és ezt hirdeti is. Te tudod magadról, hogy nem hiányzik az életedből. Az ilyen ütköző véleményeket érdemes egy "Jól van, értelek." mondattal lezárni és más témára térni.
2024. febr. 18. 18:35
 12/22 anonim ***** válasza:
51%
Ha annyira imádná a négy gyerekes anyalétet, nem azzal lenne elfoglalva, hogy te vállalsz-e vagy sem. Ez inkább hangzik ilyen: "ha én szívok, te is szívjál" kategóriának. Valószínű, hogy ő semmi más életcélt nem látott, mint az anyaság, és irigy arra, aki talál mást is magának. (Mert amúgy normál esetben egy anyának sem ez az egy életcélja van.)
2024. febr. 18. 18:39
 13/22 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk nekem se tiszta,hogy kerül egy gyerektelen ebbe a kategóriába. :D

Nem szeretnél nem kell vállalnod,a nővéreddel meg ne foglalkozz,gondolom csak próbált valamiről beszélgetni. Nem kell ezt felfújni,lesznek mindig ilyen emberek.

2024. febr. 18. 18:45
 14/22 anonim ***** válasza:
49%
A nővéred hülye. Én annyit mondtam volna neki, hogy akkor nyugodtan potyogtasson még pluszba 4 gyereket, ha ennyire élvezi, de az én életemhez, döntéseimhez nincs és nem is lesz köze soha.
2024. febr. 18. 18:59
 15/22 anonim ***** válasza:
66%
Valószínűleg magára vette, hogy ha magadnak nem érzed szükségét, akkor őt is kritizálod ezzel? Lehet, érzékeny, hogy most szült, vagy ha "csak" éretlen személyiség, akkor nem fog tudni sosem a te szemeddel látni, csak a saját megoldását fogja jónak tartani a te életedre is. Ilyenkor tényleg nem érdemes vitatkozni, mert ez kb. olyan téma, mint a vallás vagy a politika :)
2024. febr. 18. 19:15
 16/22 anonim ***** válasza:
51%
Mondjuk nekem fura mikor így magyarázkodik az,aki nem szeretne gyereket.
2024. febr. 18. 19:17
 17/22 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként annyi igaz, hogy logikusan az anyaságot átélni csak anyaként lehet. Mármint feltétlen szeretet és felelősség "témakör", ami nem megy kölcsöngyerekkel. De ez nem olyasmi, hogy kipróbálom, aztán ha nem tetszik, akkor visszaviszem a boltba. És akinek nem való bármiért, az ne vállaljon, mert senki nem jár jól vele. Szóval bárkit hülyeség rábeszélni.
2024. febr. 18. 19:19
 18/22 anonim ***** válasza:
71%
Röviden és tömören, a nővéred is a maradi, szűklátókörű réteg tagja, aki el sem tud képzelni más életutat, mint a szaporodás. Nem tudja saját magát, mint önálló entitást elhelyezni az életben enélkül. Nem tudsz vele mit kezdeni. Ilyen embernek hiába magyarázol, hiába veszekszel stb. Le kell építeni a témát amennyire lehet. Kinél, hogy lehet, az már más kérdés.
2024. febr. 18. 20:51
 19/22 anonim ***** válasza:
Nekem van gyerekem és imádom minden nehézség ellenére. Most én is győzködjem a bátyám legyen gyereke? Tudom tudom ő férfi csak számomra ez elképzelhetetlen, hogy akár testvéremet vagy bárki mást én győzködjek. Ez baromság. Mindenkinek saját döntése akar-e gyereket, vagy sem. Ha nem azt tiszteletben kell tartani mint azt is ha valaki akar akkor hány gyereket. De azért ha ismét felhozza finoman mond meg neki hagyja abba.
2024. febr. 18. 21:01
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom. Én az ilyen számonkérésekből vagy kimaradtam, vagy annyira lesz@rtam, hogy nem is emlékszem rá, hogy volt-e ilyen. Nagysokára lett egyébként gyerekem, de nem azért hogy megtudjam miről maradnék le 😂

Nem értem miért rágódsz ezen. Lehet hogy később vágyni fogsz gyerekre, lehet hogy nem, kit érdekel. Nem kell belemenni ilyen beszélgetésekbe, hanem határozottan rövidre zárni.

2024. febr. 18. 21:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!