Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg szepszist okoz, ha...

Tényleg szepszist okoz, ha nincs minden nap kétszer kitisztítva míg még nem esett le a köldökcsonk körüli rész?

Figyelt kérdés
10 napja szültem és még mindig nem száradt le a köldökcsonk. A védőnő mondta azt, amit a kérdésben leírtam. Na nem mintha nem apolnam a pici köldökét, csak érdekelt, hogy tényleg így van-e.
2024. febr. 14. 12:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
En Norvegiaban szultem, nem kellett semmit se csinalnom a koldokcsonkkal.Senki nem nyult hozza,mind a 2 babamnal egy heten belul magatol leesett. Steril olloval vagtak le, megis mitol fertozodne el?
2024. febr. 14. 14:32
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
2 hét után esett le lányomnak.
2024. febr. 14. 14:33
 13/25 A kérdező kommentje:
12-es, akkor nektek is jó sokára.
2024. febr. 14. 14:36
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Én a Sote I-en szültem, a PIC-en volt a babám, és ott még a PIC-en a falra is ki volt írva, hogy csak szárazon kell tartani alapesetben. És ott volt, hogy milyen esetben kell csak fertőtleníteni.
2024. febr. 14. 14:39
 15/25 A kérdező kommentje:
14-es, köszönöm. Én babám is volt PIC-en bár nem volt koraszülött. Ott is kezelték minden nap a köldökét. Úgy látszik, ahány ház annyi szokás.
2024. febr. 14. 15:22
 16/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nekem annyit mondtak, hogy tartsam tisztán és szárazon. Amíg nincs panasz (nem vérzik, nem gennyedzik, nem piros, nem büdös) addig nincs vele teendő. Ha valami probléma van, majd a gyerekorvos ad rá valamit.

Nem piszkáltam, békénhagytam, nem volt vele semmi gond.

Arra emlékszem, hogy a húgomnak még alkohollal fertőtlenítette anyukám. Szegény baba úgy ordított, mint akit nyúznak. De akkor az volt a szokás.

2024. febr. 14. 17:18
 17/25 anonim ***** válasza:
58%

16 én is alkohollal tisztítottam és meg sem mukkant a gyerek.

Egyik sem, sem a lányom sem a fiam.

Akkor a hugodnak fájt, valamit nem jól csinalt anyukád.

2024. febr. 14. 17:44
 18/25 A kérdező kommentje:
Az alkohol hideg lehet a kicsik bőrének, ezért sírhatnak. Vagy mert már annyira kiszárította a bőrüket hogy apró kis repedések vannak rajta és azt csípi az alkohol. Alapból nem fáj az alkoholozàs, azt mondják a szakemberek.
2024. febr. 14. 17:51
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
2024 van, nem szabad piszkalni. 1-2 het es leesik. Kerdezo, ezt nem lehet, es nem is szabad siettetetni. Nem er ra ? A termeszet megoldja. Tisztan es szarazon tartani. Nem kell nyulkalni se alkoholollal, sem fujogatni semmivel. Az 40 eve volt szokas.
2024. febr. 14. 17:53
 20/25 anonim ***** válasza:

Miért okozna? Lótusz szülés után sem okoz semmit. Ez az, amikor nem vágják el a zsinórt, hanem hagyják elszáradni, leesni, addig ott a méhlepény.

És belegondolva ez állati undorító a szagok miatt, meg baromi fertőzésveszélyesnek hangzik, de a gyakorlat mégsem mutatja, hogy az lenne. Úgyhogy csonk miatt én nem aggódnék.

Nem kell vele csinálni semmit, elég tisztítani, ha kaki kerülne el odáig, majd leesik idővel.

2024. febr. 14. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!