Hogy kezelted volna, ha megvádolják a rád bízott gyereket valamivel, amit majdnem biztos, hogy nem követett el?
Különórán egymást kellett értékelniük a gyerekeknek és az egyik gyerek teljesítményét nem értékelte jóra(2est adott) a rám bízott gyerek, de nem mondott rá semmit, csak az osztályzatot, futószalagon ment az osztályzás. Mire az anyjához sírva ment ki az osztályozott gyerek, hogy csúnyát mondtak neki, mert egy harmadik megmondta neki, hogy a jegy azt jelenti, hogy amit csinált rossz, és nem volt szép meg jó, hogy ilyen jegyet kapott(az egyébként nem jó teljesítményre). A gyerek elsős, még nem kapott rossz jegyet és megviselte, főleg, hogy felnagyította a dolgot valaki más és úgy élte meg, hogy valaki kitoltak és ő rossz gyerek.. Anyuka nekiesett(félinformációk alapján) a kettest adónak(azt se tudtuk kihez beszél először, mert megszólítani senkit sem szólított, csak úgy magának mondta), hogy nem kellene gorombának lenni a gyerekével, mire a gyerek fel volt háborodva, hogy nem mondott semmit, csak kettest adott(picikét hangosabban), mert a teljesítmény kettest ért, mire anyuka mondta, hogy ne emelje a hangját vele szemben(emelt hangon), majd már emelten a srác, hogy nem volt emelve a hangja, mire anyuka kiabálva, hogy vele ne kiabáljon. A kissrác azt se tudta mi van, olyan felháborodott volt, hogy gyanúsítják és vádolják hamisan. Illetve ahelyett, hogy arra figyelne anyuka, amit mond, arra figyel hogyan mondja. Próbáltam csitítani és mondani valamit, de anyuka és a gyerek is be volt feszülve, mikor az egész csak félreértés volt(én csak utólag tudtam meg, mi történt, de a gyerek egyáltalán nem gúnyolódós, hanem nagyon objektív és hiteles, és hát fel se fogta, hogy neki beszélnek és ő gúnyolódott volna). Tanár végignézte az egészet, meg sem szólalt, pedig ő volt az egyetlen, aki tudta, hogy mi történt a teremben(és miről beszélnek) és az anyuka elhitte volna felnőttől, hogy a gyerek nem gúnyolta ki az övét, egyszerűen nem volt annyira jó, mint a többieké, pedig ugyanaz a korosztály volt.
Anyuka nyilván bekattant kicsit, mert a legrosszabbat vizionálta és hitt a félinformcáiót átadó gyerekeinek(a tesó fújta fel a kettest, mindenkit osztályozni kellett és többen kaptak/adtak rossz jegyet), a kissrác meg mert ártatlanul gyanúsították volt kikészülve. Ma kell bemennem rendezni a dolgokat, mert hogy a tanár nem szólt közbe nagyon zavart, pedig ő egy hiteles forrás lenne, meg érdekelne ő hogy látta bent, milyen csúnya kifejezést használt a gyerek a másik munkájára. Őszintén úgy fel volt háborodva a gyerek és az enyém is alátámasztotta, hogy csak a jegyet adta, hogy én elhiszem.
Kár, hogy csak utólag tudták elmondani a nagy feszültségtől, hogy mi is volt bent, a helyzet miatt meg kitereltem a gyerekeket a kiabálásból, mert mindkettő irtó dühös lett a vád miatt, anyuka meg látszott, hogy kicsit bekattant a képzelt történésektől, és hogy egy gyerek nem húzza be fülét farkát mikor megvádolja egy felnőtt, olyan hangos lett.. szóval kivittem a felháborodott gyerekeket lelépve a helyzetből, két mérges gyerekkel nem jöhettünk volna jól ki ebből a bekattant anyukával szemben, nem tudtam kezelni a helyzetet.
Ma visszamegyek. Utána megbeszélték, hogy nem adhatnak jobb jegyet, csak azért, mert sírhat utána(az enyém csak picit adott jobbat), ők sem szoktak kapni a suliban és hogy azt kérték értékeljék a munkát, hogy milyen és ha valakinek ez rosszul esik nem az ő hibájuk, meg kielemezték, hogy keveset foglalkozott vele, nem feccölt bele elég munkát, nem voltak ötletei és a kivitelezés is csúnya volt és még valóságtalan is.
Való igaz, hogy a jobbakhoz képest elég silány volt, mint egy királyi palást meg egy törölköző közti különbség, minden igaz, amit mondtak. Arra tudok gondolni, hogy így kielemezték esetleg órán is részekre szedve és ez esett rosszul a gyereknek, amire ők nem gondoltak, ezt fogom megkérdezni a tanártól.
Jó lenne a kérdésre válaszolni.
A gyerekem egyik barátjával történt különórán, ahol ovisok és alsósok együtt vannak, de kor szerinti csoportbontásban kellett értékelni a gyerekeknek egymás munkáit. Ezt a feladatot adta a tanár, mindegyik gyerek mindegyikét értékelte. Én azt se tudtam mi volt bent, mikor jöttek ki, egyik gyerek sírt, az “enyémek” meg beszélgettek a saját és mások munkáiról, milyenre értékelték őket és miért. Nem tudtam, mi a sztori és mennyi igaz abból, amit mondanak. Anyuka random gyanúsította a rám bízott gyereket(háromszor is mondta, mire leesett, hogy hozzánk beszél, a gyerek tök normálisan felháborodott rajta, hogy random felnőtt megpróbálja lecseszni olyanért, amit nem csinált. Egy 9 éves, azt se tudta mi van az elején. Kicsit lefagyott, majd mérges lett, hogy nem tett semmi rosszat, és mérgesen kicsit hangosabban mondta. Utána a nő emelte a hangját, hogy ne emelje fel a hangját és ő volt az első kiabáló is, csak nem érzékelte, mert dühös volt és be volt feszülve a félinfók miatt.
Egy elsős munkája és egy negyedikesé is ugyanabban a kategóriában indult, de kortól függetlenül volt, aki 2 perc alatt összedobott valamit, más meg otthon pár órát készült rá(mi például), így volt, akié nagyon szép lett, másé meg nem. Nagyobbak is kaptak rosszabb jegyet és nem csak ez a gyerek kapott rossz jegyeket. Csak túldramatizálta a tesója, hogy csúnyának tartják a munkáját, azt jelenti a kettes.. Dehát összecsapott volt tényleg, csak gondolom nem mondta neki senki sosem, hogy rossz lehet, amit készít, így rosszul érintette.
Nem hiszem, hogy egy gyereknek csendben kellene elviselnie, hogy egy idegen felnőtt vádolja valamivel ártatlanul. Ez volt a feladat, nem kell szégyenkeznie, mert valami, ami rossz volt, rossznak értékelte, hisz ezt várták tőle. Ha azt mondta volna, hogy szerinte csúnya(amit nem mondott), az is rendben lenne. A véleményét kérdezte a tanár.
Szerintem is hülye feladat volt egyébként, de itt bevett szokás, hogy pontoznak egytől tízig, és a legjobbak díjat kapnak.
Engem nem szokott érdekelni, ha valami kisgyerek felemeli a hangját velem szemben, max megkérdezem miért mérges, és megbeszéljük, vagy nem foglalkozom vele. Nem sértegetett senkit szegény srác, csak hangosan mondta, hogy ő nem csinàlt semmit, nem baj, ha kettest adott, mert a tanár mondta, hogy 1-10ig osztályozzanak. Erre kezdett kontrázni az anyuka az érvet/tartalmat figyelmen kívül hagyva, mint valami balhés alak a villamoson, belekötve a “hogy beszélszbe”, mert gondolom érezte, hogy nincs igaza. De lehet szimplán ilyen kihaénnem emberke volt, és tényleg sértette, hogy egy általa hamisan vádolt 9 éves nem csendben húzza meg magát.
Nem hiszem hogy annak kellene normálisnak lennie, hogy megijed és csendben marad egy gyerek, csak mert egy ismeretlen felnőtt megvádolta valamivel.. sőt, én inkább az ártatlanság jelének veszem, hogy felhàborodott a feltételezésen.
És igen, nálunk zajlik az élet.
Szerintem inkább hagyd abba.
A 11-es válaszod is teljesen ertelmetlen...
Mit válaszolunk ilyen hülye kérdésre?
Szerinted oké, hogy a gyerek kiabál, neked elmentek otthonról.
Minden anya debil csak te vagy normális?
Azt hiszem ez fordítva van...
Vagy keress pszichológust, vagy hagyd abba az ivást
Teljesen olyan mintha ezeket a kérdéseket bebaszva irnad...
Szerintem nálad nagyon nagy bajok vannak fejben..
Gyakorlatilag a nagy büdös semmiről kreálsz problémát, amit aztán végtelenbe nyúló zavaros katyvaszban, kis regénybe illően ide hánysz..
?? Ez az én életem része, viszem a gyerekem meg a barátját néha különórára, ezzel heti 3 órám megy el.
Minden más normálisan zajlik, csak a gyerekes dolgok nem. Egyébként utaltak rá, hogy nem kellett volna hagynom, hogy random felnőtt kiabáljon a rám bízott gyerekkel(meg a tanárnak se), és erről még nem is néztem, tök igaza van, akármennyit kiabál egy gyerek, egy felnőtt nem kiabálhatja le és oktathatja ki más gyerekét, csak mert nem tetszik neki valami.
Lehet, hogy másnál hétköznapi, ha random felnőttek kiabálnak, nálam nem.
Jó szarul jöttem ki az egészből, a gyerek anyja nem bízik bennem jogosan, nem álltam ki a gyerekéért mikor kiabált vele egy felnőtt, csak elvittem a helyzetből. Hiába emeli a hangját, csak gyerek, az anyuka pedig felnőtt, illetve én is, nekem kellett volna kezelni.
Úgy értettem, láthatóan túl sok energiád van ilyen szinten belefolyni a dolgokba, és erről írni ide kisregényeket.
Igen, normális szülő foglalkozik a gyerekével, de nálad ez elment valami abnormális irányba. Meg ez rólad szól, nem a gyerekedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!