Mikor engedték a gyereket mesét nézni? Többi lent
Az én kisbabám 3,5 hónapos, de anyós már ossza az észt, hogy vegyünk TV-t és ültessük le a gyereket mesét nézni. Más ismerősöknél is azt látom, hogy nincs a gyerek 1 éves és már a mese előtt ül.
Nagyon ellene vagyok az egésznek. Szerintem a 6 év korhatár nem véletlenül van ott. Ha már 3-4 éves néz mesét az is érthetőbb mint az alig 4 hónapos.
Tisztában vagyok vele, hogy nem tesz jót a fejlődésnek a túl sok TV és mese.
Veletek történt hasonló? Mikor engedtétek meg a gyereknek a mesét?
Sok hülye vesz körül, az biztos. Nyomtass ki tanulmányt a tv káros hatásáról, de ne mert az bonyolult inkább keress nekik YouTubeon azt talán felfogják.
Ültetni sem szabad amíg nem tud magától, ne engedd a közelükbe ha nem vagy ott
Szerencsére ők (anyósék és anyámék) az egyik szomszéd országban élnek. Csak 1x találkoztak a kicsivel. Hát akkor sem mertem egyedül hagyni velük.
Én a szüleimnek megmondom, hogy nem úgy lesz ahogy ők akarják.
Anyós a férjemnek mondja a magáét, ez a szerencséje. A férjem meg nem hallgat rá. Már az elején megmondta, hogy olyan szellemben neveljük a kicsit, amit én a legjobbnak látok és partner lesz benne.
Csak olyan nehéz így is megbirkózni ezzel a rengeteg butasággal, amit összehordanak... Ti hogy oldottátok meg? Mit lehet tenni ha a szépen kérés után sem változik a helyzet?
Nekünk a lányunk 3 éves koráig eleve "tiltotta " a fejlődésneurológus a képernyőt idegrendszeri éretlenség és autizmus miatt.
3.5 évesen ment óvodába,ott már néztek mesét. Itthon olyan 5 éves korától nézhette nagyon keveset. Most nézhet már picit többet is, 8 éves.
1,5 éves korától, de nem sokat, most 3 lesz, napi 20-40 perc az átlag.
Amúgy húzni akartam még, de akkor lettem terhes a másodikkal, sokszor egész délelőtt hánytam, akkor muszáj volt kicsit lekötnöm valamivel fél órákra.
Másfél éves lehetett, mikor először célzottan kapcsoltam neki mesét, hogy el tudjak menni wcre. Meg hosszabb utakon mutatok neki telefonról.
Most a zenéket jobban szereti, így az megy többnyire.
1: A Szaffi és a Vuk konkrétan 12+ vagy "csak" 6+ lett. A TV2-nél 12+. Bár a TV2 pont nem mérvadó, az nem ismeri a KN-t és a 6-ost.
Régen csőlátásúak voltak a szakértők is a szülőkkel együtt, hogy régi mesék és főleg magyar mesék teljesen gyermekbarátik. Először a Macskafogó is megjelent zöld körrel és később 12+ lett hivatalosan. Hozzáteszem, hogy a Macskafogó határozottan nem ok nélkül.
Jégkorszak és Shrek ugyanúgy 12+ lett. Sőt: sok 6-os kerül át 12-be. Például Jégvarázs, Hős 6-os, "Így neveld a sárkányodat!" 2-3.
9+
Bizonyos szempontokból lett szigorodás és a mai modern animációk alapból sem kisgyerekeket céloznak meg. Csak az a baj, hogy a 6-os karikát senki sem tudja kezelni és sok esetben a 12+ mégis szigorú. A neten sokszor leírtam már azt a gyermekvédelmi meglátásomat, hogy egy NF korhatárra volna szükség. Gyermekeknek nagykorú felügyelettel. Bár volna olyan attól még, amit 12-ben hagynék. A Sárkánnyal szigorú volnék úgy is, ott a laza korhatár teljesen balfék eljárás volt.
Illetve a Zootropolis-ból konkrét botrány volt, azt is szigorúan 12-ben hagynám.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!