Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kezdett el inni a...

Mikor kezdett el inni a gyermeketek poharbol? Hogyan tanitottatok meg ra?

Figyelt kérdés
2024. jan. 27. 06:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy anyatejes vagy tápszeres.

Anyatejes gyerekem nem ismert cumit, cumisüveget, így ő egyből normál pohárból kapott. Előbb én tartottam, utána már ő fogta. 8 hónaposan fogadta el először a vizet, az első szülinapján már baleset nélkül önállóan ivott.

Tápszeres gyerekem viszont nem volt hajlandó semmi másból inni, mint cumisüvegből. Cumisüvegből meg semmi mást nem fogadott el csak tápszert. Hosszú menet volt. Brutál székrekedéses volt, mert azután se ivott, hogy leszokott a tápszerről. Mindenből csőrös, szívószálas, normál... csak kortyokat. Óvodára tanult meg inni.

2024. jan. 27. 08:42
 12/22 anonim ***** válasza:
66%
A hozzátáplálástól kezdve pohárból itattam vízzel. Meg van csőrös pohara, abból egyedül is iszik játék közben. De etetőszékben, kevés vízzel már adtam a kezébe, igaz, általában kiborítja, de sikerült már kortyolni egyedül is neki. Most 11 hónapos.
2024. jan. 27. 09:30
 13/22 anonim ***** válasza:
29%

Ahogy olvasom a válaszokat, szomorú, hogy ennyire siettetik a gyereket. Esetleg 1 évesen már késsel, villával evett?

De válaszolva a kérdésre, 2 éves volt a fiam, amikor bölcsibe került, ott elvárás volt, hogy tudjon pohárból inni, ő még nem tudott, de míg pár hétig a beszoktatás folyt, otthon tanítottam neki. Nagyon hamar megtanulta, így mire rendesen elkezdte a bölcsit, már nem volt gond. Engedtem, hogy ő fogja a poharat, de eleinte segítettem neki. Igazából nem egy bonyolult dolog.

2024. jan. 27. 09:50
 14/22 anonim ***** válasza:
22%
13 ,el se mondom inkább,hogy mennyi idős a gyerekem, és hogy egyenlőre csak kanállal eszik,azt is olyan kis bambuskán,több megy mellé mint a szájába...meglincselnének itt miatta,meg mindenfele idióta anya lennék...
2024. jan. 27. 09:53
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Az nem siettetès, hogy pohàrból iszik. Anyatejes babànak jó esetben nincs cumija. Akkor miből igyon? Csőrös itatò meg cumizós kulacs olyan mű, meg nem lehet jól tisztàn tartani.
2024. jan. 27. 10:06
 16/22 anonim ***** válasza:
73%

Mi a siettetés abban, hogy pohárból iszik egy baba?

10 ezer évig nem létezett cumisüveg meg csőrös pohár, az volt az alap, hogy mindenki pohárból ivott, a csecsemők is. A kórhàzakban is svéd itatópohárból isznak a gyerekek.

Ez a normális, nem az, hogy 2 éves gyerek még pohárból sem tud inni, felesleges magadnak bemagyarázni, hogy más sietteti a gyerekét, miközben te hanyagolod el.

2024. jan. 27. 10:11
 17/22 anonim ***** válasza:
78%
13# igen a gyerekem 1 évesen kanállal, villával evett. Nem eröltettem semmit, tőlünk ezt látta és ő is így akart enni. Hiába mondtam, hogy túrjon bele a tortájába vagy bármi esze ágába se volt. Még az is zavarta, ha egy kicsi kajafolt volt a ruháján. Nem mindenki erölteti, van, hogy a gyerek saját maga így akar étkezni, ebben semmi rossz nincs. Azért vagyunk itthon, hogy fejlesszük a gyermekünket.
2024. jan. 27. 10:11
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem siettetem hanem nem fogom vissza. Hagyom önállósodni. És nem késsel ugyan nem eszik de 3 évesen összerakott magának egy szendvicset. Nekem nem az a célom hogy minden áron rám legyen szorulva. És ez a normális hogy hagyjuk tanulni, fejlődni, önállósodni.
2024. jan. 27. 10:27
 19/22 anonim ***** válasza:
39%

Anyatejes volt a fiam

Mégis volt cumija, cumisüvege, nem volt csőrös pohara , de szivoszallal nagyon szeretett inni

Olyan másfél éves korától iszik pohárból, rendesen is és szivoszallal is

2024. jan. 27. 10:50
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem siettettem semmit, de ha a mellemen kívül semmit nem figadott el, és valamiből itatni kellett, akkor mit kellett volna csinálni? Meg miért szoktattam volna rá valamire, ha aztán azt úgyis elhagyjuk? Kapott kicsi műanyag poharat, és ennyi.

Az evőeszközhasználatot sem erőltettem soha. Nem szerette, ha etetik, így a kezébe adtam az előre megtöltött kanalat. Akkor már mindent a szájába tett, miért ne próbálhatta volna a kanalat is? Képes volt rá, miért ne hagytam volna? Igen, maszattal járt, de ez akkor sem megy máshogy, ha csak 3 évesen adsz kanalat a kezébe.

Képes rá, csak hagyni kell próbálkozni. Ebben semmi siettetés nincs. Sőt…inkább azt mondom, hogy nem fogom vissza azt, ami egyébként is érdekli.

2024. jan. 27. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!