Ki milyen védekezési módszert alkalmaz, ha már nem akar gyermeket?
Márciusban megszületik a 2.kislanyunk, két gyermeket szerettünk volna mindig is, arra is vagyunk minden szempontból berendezkedve.
Újra és újra felmerül bennem a kérdés, hogy utána milyen 100%-os módszert kéne alkalmazni. Tudva, hogy egyebkent nincs 100%-os.
Ha lehetne az elkotest választanám , de úgy tudom, hogy nőknek és férfiaknak is csak 40 éves kor után csinálnak.
A gyógyszer nálam azért bajos, mert viszonylag sokszor van hasmenésem , a legkisebb izgalom/stressz hatására is. Illetve viszolygok a gyogyszerektol, bár nyilván ha kell beveszem.
A spiralra gondoltam, de utána is olvastam és nem győzött meg, illetve anyósom amellett lett terhes.
Az jutott eszembe, hogy gyógyszer +ovu idején kiegészítő vedekezeskent óvszer, de nem akarok ilyen gorcsos stresszben lenni az elkövetkezendő években.
A gyerekek előtt kizárólag óvszert használtunk, nem volt probelma soha, de nyilván nem ugyanolyan, mint nelkule.
Köszi, ha válaszolsz
30N
Érdekes, hogy a “No szex!” senkiben nem merült fel! :D Pedig az valóban 100%-ig kizárja a terhességet! ;)
Viccet félretéve, nyilván az az észszerű, hogy használjatok óvszert.
Ha esetleg kiszakadna, akkor pedig még mindig ott a mindenki által csak “esemény utáni tabletta”-ként emlegetett készítmény.
A helyedben én sem terhelném a szervezetem feleslegesen kemikáliákkal, de épp ezért ez csak “vészmegoldás”, a fő védekezési módszer pedig az óvszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!