Szülőként, vagy potenciális szülőként zavar téged a tény, hogy a gyereked boldog jövőjét illetően semmilyen garanciát nem tudsz vállalni?
Mi lesz, ha a gyermeked súlyos fogyatékossággal fog születni?
Mi lesz, ha valami olyan betegsége lesz, amitől nagyon nehéz, szenvedéssel teli lesz az élete (kezelhetetlen depresszió, vagy szervi betegségek)?
Mi lesz, ha valamilyen külső eredetű, ma még elképzelhetetlennek tűnő dolog fog történni (háború, gazdasági összeomlás, természeti katasztrófák, éhezés, stb.)?
Ezeket számba veszed/vetted, vagy csak az ösztön és/vagy a társadalmi norma, ami számít?
Igen, én alapból negatívan látom a dolgokat. Persze vannak szép részei az életnek, de ha nem vagy gazdag, akkor nagyon nehéz boldogulni. Engem is szegénységbe vállaltak a szüleim, nehéz volt már kiskorban is tapasztalni, hogy szegények vagyunk. Nem olyan dolgokról volt szó, hogy nem kapok meg egy játékot, vagy ilyesmi, hanem pl az, hogy a gázszámlát, élelmiszereket nehezen tudták fizetni stb.
Most meg dolgozgatok egy csomót, hogy egy kis pici albérletet fizessek, mert saját lakásom sosem lesz ilyen árak mellett.
Ha nem születtem volna meg, akkor nem tudom meg miről maradok le. Szerintem sok szívással is jár az élet, meg sok dolog múlik a szerencsén, ami persze jön-megy az ember életében.
A többi dolog még kiszámíthatatlanabb, háború, éghajlati változások stb.
Persze nem ez az egyetlen ok, hogy miért nem vállalnék gyereket, de ez is benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!