Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol kell meghúzni egészséges...

Hol kell meghúzni egészséges határt a nagyszülőkkel?

Figyelt kérdés
Messze élünk a nagymamáéktól, 1. látogatásunkat tervezzük, két hétig leszünk vendégségben. Utálok erősen rászólni az emberekre, de volt már gondolom a férjem családjával. A baba bömbölt a frusztrálságtól mert megijedt a videohívás hangjától, a nagymamáék meg csak cuppogtak és ordítozták a baba nevét, hiába mondtam hogy egy kéthónapos csecsemőtől még ne várják hogy visszaintegessen. Elvittem a szobából ahol a férjem tartotta a kezében a telefont, hogy nyugta legyen a kicsinek. Nagyon frusztrált vagyok, biztos lesz hasonló eset amikor személyesen leszünk ott, nem akarok rossz vendég se lenni, de a kisbabámat se akarom hogy agyongyomrozzák. Tanácsok? Tapsztalatok?

2024. jan. 15. 01:56
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

#17-es, rátapintottál a lényegre. Voltak más bajok is, de csak ezt az egy példát ragadtam ki, mert nem akartam regényt írni. Rendszeres a kritizálás a részükröl, leszóltak hogy ne fésüljem a gyereket mert eldeformálom a fejét, babonából követelték hogy fekete pöttyöt rajzoljak szemhéjtussal az arcára (“szemverés ellen”), ugyancsak követelték hogy rizst adjak a gyereknek amikor székrekedése volt, bemagyarázták hogy a bio almalétöl autista lesz meg egyéb baromságok. Tisztelem ôket mert rokonok, de nem ejtettek a fejemre, ha idiótaságokat csinálnak, valahogy le kell állítanom ôket. Eddig az egyetlen épképzláb tanács az volt hogy menjünk hotelbe, de sajnos arra meg nincs lehetôség mert a falujukban van kb 15 ház, meg 2 utca.

És Igen, aki Azt írta hogy a hátam közepére se kivánom ôket, tökéletesen látja a helyzetet. De annyira szeretem meg tisztelem a férjem hogy nem fogom megakadályozni hogy egyszer meglátogassuk az ôseit.

2024. jan. 15. 16:01
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mit akarsz?

Eltűröd évente egyszer két hétig őket és kész.

2024. jan. 15. 17:06
 23/27 anonim ***** válasza:
Miért két hétre mentek? Kevesebbre nem lehet?
2024. jan. 15. 17:08
 24/27 anonim ***** válasza:
Gondolom izgatottak voltak/lesznek, mert ritkán látják az unokát. Lehet normálisan is szólni, hogy ne nyomorgassák a kisbabáTOKAT (mert ugye a férjedé is), nem kell előre stresszelni.
2024. jan. 15. 19:30
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, meglátjuk hogy alakul. Kevesebbre nem tudunk sajnos menni.
2024. jan. 15. 21:39
 26/27 anonim ***** válasza:

A babonás részt rossz volt olvasni is, anyám ilyen, a víz kivert ha jött vagy mentünk hozzá, mert olyan baromságokat tudott felhozni, hogy mivel ártok épp a gyereknek, hogy sírni tudtam volna.

A fekete pötty helyett neki köpés volt szemmel verés ellen, mikor indultunk volna, konkrétan leköpte a babát, "nehogy megnézzék". Ha szóltam akkor meg azért voltam rossz, mert "kikiabálom" és nem hat majd.

Pedig nem falusi, gőzöm sincs, ezeket honnan szedte, ezer plusz egy ilyen dolga volt, ma is csinálná, de messzebb költöztünk és nagyon ritkán találkozunk.

2024. jan. 16. 00:17
 27/27 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Milyen volt a látogatás? Mit éltél át?
2024. máj. 30. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!