Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol kell meghúzni egészséges...

Hol kell meghúzni egészséges határt a nagyszülőkkel?

Figyelt kérdés
Messze élünk a nagymamáéktól, 1. látogatásunkat tervezzük, két hétig leszünk vendégségben. Utálok erősen rászólni az emberekre, de volt már gondolom a férjem családjával. A baba bömbölt a frusztrálságtól mert megijedt a videohívás hangjától, a nagymamáék meg csak cuppogtak és ordítozták a baba nevét, hiába mondtam hogy egy kéthónapos csecsemőtől még ne várják hogy visszaintegessen. Elvittem a szobából ahol a férjem tartotta a kezében a telefont, hogy nyugta legyen a kicsinek. Nagyon frusztrált vagyok, biztos lesz hasonló eset amikor személyesen leszünk ott, nem akarok rossz vendég se lenni, de a kisbabámat se akarom hogy agyongyomrozzák. Tanácsok? Tapsztalatok?

2024. jan. 15. 01:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%

Anyósomhoz nem megyünk 2 éjszakánál többre, mert nekem mindig ennyi a tűrőképességem. A kislányom imádja a mamát, de az első pillanattól kritizál engem, a férjem leállítja, 20 perc múlva kezdi megint és ez megy 3 napig. A lányunk és a férjem miatt vagyok hajlandó elviselni ezt negyedévente egyszer.

Amit írtál példának, az szerintem nem probléma. Megijedt a gyerek, bizonyára máskor is volt már ilyen. Elvitted megnyugtatni, ennyi. 1,5 éves a kislányom, de a mai napig van, hogy nem szimpi neki valaki tök random... Mondjuk két hete a barátainknál voltunk vendégségbe, amint ránézett a srác, sírni kezdett. Mi ezeket poénosan elütjük, felvesszük, megnyugtatjuk, megbeszéljük vele és fél óra múlva már együtt bandáznak. Ilyenkor azért egy felnőtt is érzi, hogy visszavonulót kell fújni, amíg meg nem nyugszik, de ha mégsem, akkor elmondjuk neki, hogy kérünk pár percet és kész. Nem szoktunk ilyeneken problémázni, nem mindenki ismeri úgy a gyerekemet, ahogy én, vagy egyáltalán lehet olyan túlhevült állapotban, hogy fel sem méri mi lenne a jó megoldás (pl. átadni kicsit anyának). Annyi ilyen szitu van... Te vagy az anyja, megoldod.

2024. jan. 15. 08:46
 12/27 anonim ***** válasza:
73%
Hát nálunk még a hasamban volt a gyerek, amikor nekiállt a nővérem ordítani a hasammal, hogy Szia Kisbaba!!! Az én fülembe is belehasított, a gyerek meg hátrabukfencelt... Anyósom meg később csinálta a hülyeségeit, kamillateával akarta megitatni a 3 napos babát, hogy hamarabb "leszokjon" a ciciről, és vihesse magával... Én pont ezért nem mennék úgy vendégségbe, hogy nem tudok akkor eljönni, amikor akarok.
2024. jan. 15. 09:08
 13/27 Bogica0616 ***** válasza:
75%
2 hónapos a kisebbik babám eszembe nem jutna videó chatan mutogatni neki barkit
2024. jan. 15. 09:09
 14/27 anonim ***** válasza:
66%

"Tehát ha a tieidnél vagytok és valami OKKAL vagy éppen nem okkal,de nem szeretné a férjed a gyerekkel kapcsolatban(aki az ő gyereke is),akkor neki kuss a neve ott,mert neked bizony bejön a dolog,úgyhogy mehet haza vagy mi? :"

Szerintem mind tudjuk, hogy az esetek 95%-ában az anyukák azok, akik tulajdonukként tekintenek a gyerekre és akiket valahogy mindig zavar át, amit a férj családja csinál. Olvasd már el az itteni kérdéseket, soha nem az a téma, hogy a férj tenne fel kérdést az anyósa vagy a gyerek-nagyszülő kapcsolat miatt, mindig az anyukák azok, akik utálkoznak, keverik a sz*rt, a hátuk közepére se kívánják a férj családját, és azt hiszik, ők döntenek el mindent a gyerekkel kapcsolatban.

Mondom ezt magam is anyaként és nőként, hát még a saját élő környrzetemben is ezt látom, a saját rokonaim és barátnőim javarészénél. Hogy a férj családja a csillagokat is lehozhatná, akkor is sz*r lenne és lehetőleg rá se nézzenek a gyerekek.

2024. jan. 15. 09:11
 15/27 Bogica0616 ***** válasza:
67%
Hamar elment. Ha meg mutatom a babát leveszem a hangot és nem fog megijedni. Gondolom már voltak vendégségben nálatok vagy láthatták már az unokát. Minden idős ember gugyogni fog egy babának és igen puszit is küldenek. 1 éves a gyereked tedd túl magad az eseten. 2 hétre nem tudom minek mentek, de ha nem akarsz menni, ne a babára fogd.
2024. jan. 15. 09:13
 16/27 anonim ***** válasza:
85%
10# vagyok. Igen 14-es,elég gyakori ez,hogy tündérmesébe illő nagyszülők és anyukának még is problémája van vele. Ilyet nem ismerek mondjuk.:D DE akiket én ismerek és gond volt,ahogy nálunk is,nem felfújt dolgok,hanem hatalmas problémák. De nálunk az én anyukámmal is gond van,már inkább akkor anyós,mint anya. Hamarabb mennék oda. Sokszor azért a férfi felőli anyós az a személy tegyük hozzá,aki egyszerűen nem bír uralkodni magán,akivel nem szívesen lépsz konfliktusba. Nyilván van kivétel,láttam már én is olyat,hogy bárcsak nálunk is ilyen lehetne,de az átlag nem ez,sajnos. 1 ilyet ismerek. Az én mamám is állandóan bántotta,előttünk is anyát,alázta egész gyerekkoromba és már azelőtt is,csak ő konfliktuskerülő és ezeket lenyelte mosolyogva. Szerencsére én nem ilyen vagyok. Érdekes,hogy anya felőli oldalon mamám soha nem bántotta apát,pedig ott még ok is lehetett volna rá. Soha nem szólt bele semmibe sem. És most a tesómnál is kiütközik ez,évek óta komoly kapcsolatba él,együtt él egy nagyon normális nővel,tanult,dolgos,szerény,semmi baj vele. Nálunk a férjemet sose bántja,legalább is előttem nem,de nem is merné,mert azzal a lendülettel mehetne haza. Ellenben tesóm barátnőjét szemtől arcba bántja,plusz a háta mögött nekem,tesómnak is külön,5 év után a nevét is eltéveszti direkt... Amikor összeköltöztek a FELNŐTT fiával,aki végzett az egyetemen,dolgozott is mellette,akkor is ment a duma,hogy minek összeköltözni,miért menne el öcséd,stb. Nekem soha nem szólt bele. Szerintem meg nem normális ez. Többször leállítottam már,hogy hagyja békén őket. Épeszű okot nem tud ellene felhozni csak az,hogy öcsém párja. Az se érdekli,hogy már úgy megsértette őt,hogy ünnepek alatt se megy el és meg is értem,én se mennék. A válasz anyától: "kit érdekel". Na,ezért van baj sokszor a férfi szüleivel. Elveszik a pici fiúkat. :D
2024. jan. 15. 09:34
 17/27 anonim ***** válasza:
61%
Aki itt írja,hogy tegye túl magát. Annak fel se merül,hogy azért azóta is történtek problémák,csak mivel kevés itt a felület,a kérdező nem szerette volna megosztani a többit? Nem gondolnám,hogy azóta se látták és hogy ennyi történt csak.
2024. jan. 15. 09:34
 18/27 anonim ***** válasza:
30%
17-es, milyen problémák lehettek volna, mikor a nagysz7lők kb. nem is látták még soha az unokájukat élőben?
2024. jan. 15. 11:15
 19/27 anonim ***** válasza:
39%
17# vagyok. 18-as. Irigylésre méltó családotok lehet,komolyan. :D Szeretnék én is ilyet. Minket telefonba,videóhívásba is csesztetnek. Semmi részletet nem írt a kérdező.
2024. jan. 15. 11:27
 20/27 anonim ***** válasza:

Én a viszonyunktól függetlenül bárkivel szemben kiállok, ha a gyerekem érdekében áll a konfliktus. Nálunk is voltak családi súrlódások, de többnyire meg tudtuk beszélni. Bár ebben az is benne van, hogy én simán felállok és kisétálok az ajtón a gyerekkel, ha azt látom, hogy hülyére vesznek.

Viszont amíg a gyerek boldog, főbb dolgokban nem beszélnek ellenem és vigyáznak rá, nem is szólok bele mindenbe. Ha megijedne a hívástól, vagy a túl hangos beszédtől, maximum kérném, hogy légyszíves halkabban. Ha nagyjából normálisak a rokonok, a korrekt stílus szerintem sokat számít. Ha nem, vagy szándékosan baxtatnak, akkor meg elég toxikus légkör ahhoz, hogy ne akarjak velük találkozni.

2024. jan. 15. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!