Akadt olyan szülő, aki hülye nevet akart adni a születendő gyerekének, de az Akadémia elutasította a kérelmet, viszont fellebbezett (mondjuk Strassbourgban)?
A Strassburgi bíróság iylenben nem illetékes - az az emberi jogokkal foglalkozik, nem egyes államok belsö szabályzássával, ami a névadásra vonatkozik.
Az ilyen szülök hisztije senkit nem érdekel, semmiféle jogalap sincs rá.
Nem tudok érdemi választ adni a kérdésre, csak eszembe juttatta a kérdés, mekkorát nevettem amikor a covidkorszak javában zajlott, állítólag magyar szülők Pandémia nevet akartak adni a kislányuknak, de nem engedték.
Pedig ha a jelentésétől eltekintünk, a pandémia szónak még egészen jó nőinév csengése is van :)
5# Javaslom az ilyeneknek, hívják fel a tűzoltókat, talán leszikkadnak.
Amúgy a különleges és a "hülye" név nem ugyan az.
Aztán vannak a védett nevek, szintén nem adható. Azt gondolom jó, hogy létezik erre valamilyen szabályozás és nem kell viszonylag sok gyereknek nevet változtatni 18. betöltött eletévében, mert addig is szetszekálták a neve miatt.
Nem tudom,de vannak hülye nevek az biztos.
A fiam születése előtt kerestem neveket,és borzalmasakat találtam.
Pl Kábel-ki a tököm nevezi Kábelnak a gyerekét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!