Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki menyni gyerektartást kap...

Ki menyni gyerektartást kap bíróság álltál?

Figyelt kérdés
Úgy hogy 2 felé fizeti és van egy otthon élő gyereke, akit a párjával nevel. Én egyedül nevelem lányom.
2023. dec. 28. 11:20
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Mivel a 15öt 25re se hajlandó emelni így befogom adni.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2023. dec. 28. 12:46
 12/30 A kérdező kommentje:
Szemüveg is kell, különórára is jár, sportol is. Csak az ebédpénz 15 ezer.
2023. dec. 28. 12:48
 13/30 anonim ***** válasza:
44%
Egyedül neveled vagy van párod. Ha egyedül, akkor kérhetsz érkezési támogatást, ha van párod az ő keresetét is számolják. Nálunk is nézték az enyémet, pedig nem voltunk házasok. Neked mennyi a kereseted.
2023. dec. 28. 12:57
 14/30 anonim ***** válasza:
45%
Ja és nálunk 1,5 év volt a tárgyalás végéig. Ügyvédi díj kb 1 milla. Számold bele ezeket is
2023. dec. 28. 12:58
 15/30 A kérdező kommentje:

14 nem kell semmi ügyvédo díj, van kirendelt is.

Van e párom vagy nincs ahhoz senkinek semmi köze! Egyedül nevelem, 2en élünk lányommal.

Étkezési támogatást nem kapok, ahhoz túl jól keresek.

2023. dec. 28. 15:10
 16/30 anonim ***** válasza:
39%
Kérdező, a bíróságnak mindenhez van köze, ahhoz is, hogy párkapcsolatban vagy. Ha a gyerek apja jelzi, hogy van neked is párod a bírság ezt is vizsgálni fogja. Mi se éltünk együtt a párommal mégis vizsgálták az én keresetem is. Azt íród, hogy túl jó a fizetésed, akkor azt is nézzed, hogy a volt párod albérletben él-e, ha igen a vele élő gyereket, aki felett felügyeleti joga van, nem fogják veszélyeztetni. 50-et jó fizetésre nem fogsz kapni, mivel te 1 gyereket nevelesz, ő neki 3-ra kell fizetni. A te keresetedet is kifogják vizsgálni. Nagyon sokmindenből tevődik össze egy ilyen eljárás. Azt se tudod mennyi az ő bejelentett jövedelme. 1 évre visszamenőleg bekérik a keresetet és az alapján csinálnak egy átlagot. Nem mindegy, hogy 2-300 amit hazavisz vagy amire bevan jelentve. A bíroságon kukacoskodnak. Köszi mi másfél évig ebben voltunk benne.
2023. dec. 28. 17:38
 17/30 anonim ***** válasza:
77%
#16: nem mondta a kérdező, hogy mennyire keres jól. Egyedülálló szülő pl 2 gyerekre, 280-ra nem kapja meg az étkezési támogatást. Az nem jó fizetés, de ahhoz, hogy megkapja a támogatást már "jó".
2023. dec. 28. 17:42
 18/30 anonim ***** válasza:
79%
A legfontosabb adatokat kihagyja a kérdező, így érdemben nehéz neki segitséget nyújtani. Az ő keresetét nemtudni csak azt, hogy túl jó. Az apáról se sokat nemtudni csak azt, hogy 2-300-at keres. Nem mindegy, hogy annyit visz haza vagy annyira van bejelentve. Albérletben lakik a kérdező is meg az apa is? Mindenki azt hiszi, hogy rohanok a bíróságra és kész. Mondom nekünk másfél év volt mire született döntés. Rengeteg ideg és pénz volt.
2023. dec. 28. 17:48
 19/30 A kérdező kommentje:

16 ahhoz hogy kapcsolatban vagyok e vagy nem ahhoz a bíróságnak sincs köze amig nem élünk együtt! Nem tudom neked milyen ügyvéded volt.

270 ezet ha meghaladja a fizetés nem ehet ingyen és nincs támogatás.

Albérletben lakik az egyik gyerekével és annak az anyjával. Én egyedül élek albérletben és itt drágább is, mint ahol ő lakik.

Plusz külön óra, sport pl...azt is nézik.

270 tutira van a bejelemtett jövedelme.

Az enyém 400 (ebből kevesebb a bejelentett).

És nem várok 50 ezres gyerektartást, de nem is szaros 15 ezret.

Nem, nem hiszem azt. Már rég beadtam volna a keresetet ha azt hinném.

De mivel nem lehet vele 15ről 25re megegyezni beadom a keresetet és ennyi.

Köszönöm a válaszokat.

2023. dec. 28. 18:11
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Max 25-30, ha nincs köztük extra igényü gyerek. + ott a családi és az adókedvezmény az is 23000 együtt. Reménykedj benne, hogy apa nem áll elő valamivel. Azért a te fizud nem rossz 1 gyerekre az ő fizujával szemben ami 3-ra megy így el
2023. dec. 28. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!