Engedtétek volna?

Figyelt kérdés

Anyósom azt kérte karácsonyra, hogy hagy posztoljon képeket a babáról. A születéséről van kint kép (ami miatta lett osztható), de én azt gondoltam, hogy a következő poszt a 18. születésnapján lesz. Akivel nem vagyok olyan jóban, hogy amúgy privátban elküldjem neki, annak nem is kell róla tudnia alapon.

Én tudom hogyan döntöttem. Te hogy döntöttél volna. (Ha érdekes, akkor anyósom próbál jó anyós lenni, de sok hasonló dolog miatt azért heti szintűek a súrlódások. A férjemnek mindegy, ő bármelyikünkhöz alkalmazkodik, most nem tudja kihez).

2023. dec. 24. 08:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
81%
Én magam ritkán osztok meg képet a gyerekemről, akkor is inkább csak sztoriba. Ha ennyire fotó ellenesek vagytok de a mama szerette volna, akkor annyit max engedtem volna, hogy olyan képet osszon meg, ahol nem látszik a baba arca. Egyébként szerintem sokan már túltolják a gyerek "rejtegetését". Tudom, személyiségi jogok stb.. Én is ezt vallom de nem zavar, ha anyósom néha-néha 1-2 képet kirak a gyerekről. Viszont van egy ismerősöm, aki a saját gyerekét dugdossa a világ elől de az enyémről szemrebbenés nélkül továbbküldött felvételeket a megkérdezésünk és beleegyezésünk nélkül.
2023. dec. 24. 19:20
 22/25 anonim ***** válasza:
De nem ám. Nem véletlen nem teszek én sem. Aki közel áll hozzánk, az látja, meg képet is kap.
2023. dec. 24. 21:05
 23/25 anonim ***** válasza:

Nálunk ez az aranyszabaly: csak ünnepekkor, azaz kari, húsvét, szülinap,esetleg az első sulis nap,ballagas.

Szóval nem mindennap, úgy hogy még azt is tudja a másik hogy mikor milyet pisilt Pistike. Alkalmakkent persze menjen, de nem naponta 100.

2023. dec. 25. 00:13
 24/25 anonim ***** válasza:
76%
Én sosem posztolok fb-ra semmit, nem is használom, csak a Messengert, de a családtagoknak többször megengedtem, hogy lektorált képet kitehessenek a gyerekekről (általában velük közös kép). Nekem az, ha valaki facebookon látja a gyerekemet, az olyan, mintha az utcán látná. Nem szeretném, hogy nézze, nem is zavar, ha nézi. Mi a legfontosabb dolog, ami történhet? Valami pedofil erre veri ki? Ha igen, az megteheti akkor is, ha az utcán látja, de mi erről jó esetben sosem fogunk tudni. Nem tudom, mit árthat, ha egy vadidegen ember végigpörget egy kulturált, mosolygós babafotón.
2023. dec. 25. 09:22
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aki nem engedi, nem a pedofilok miatt dönt így. Egyszerűen mindenkinek joga van hozzá, hogy csak akkor kerüljön fel róla kép az internetre (ahonnan mint tudjuk, semmi nem törlődik végleg), ha hozzájárul. Egy gyermek nem tud hozzájárulni, majd ha cselekvőképes lesz, hadd döntse el ő, akar-e szerepelni az interneten.
2023. dec. 25. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!