Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok ismerősötök van, aki a...

Sok ismerősötök van, aki a lakhatási válság/elszállt ingatlanára miatt nem vállal gyereket/annyi gyereket, mint akar?

Figyelt kérdés

Az én környezetemben sokan vannak, 2 barátnőm és az unokatestvérem is megálltak egy gyereknél, mert egyszeűen nem tudnak akkora lakásba menni, ahol lenne 3 hálószoba, nem tudják megfizetni, pedig eredetileg 2 gyereket szerettek volna.

Mi hármat, de nekünk is "csak" 2 gyerekszobára futotta, és innen nagyobba menni már nem is tudnánk hosszú távon, örülünk, hogy egyáltalán házhoz jutottunk, két kamasz pedig nem fogunk egy szobába rakni (én egy szobában nőttem fel a testvéremmel, gyűlöltük, akkor megfogadtam, hogy annyi gyerek, amennyi saját szoba).

Annyira nyomják ezt a családtámogatást, de nemhogy elősegítené a gyerekvállalást, totál ellehetetleníti.

2023. dec. 19. 07:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
68%
Nem, nincs sok. Jobban mondva egy ilyen ismerősöm sincs. Inkább eladják a jelenlegi ingatlanjukat, és vesznek nagyobbat ha úgy van. Mi is valószínűleg ezt fogjuk tenni, ha majd végre megfogan a második gyermekünk. Egy jó belsőépítésszel valószínűleg meg lehetne oldani, hogy minden és mindenki elférjen, beleértve a nappalit és a privát dolgozó sarkot is, mert ezek fontosak az életvitelünkhöz, de őszintén szólva nem vagyok benne biztos, hogy a büdös belvárosba akarok két gyerekkel élni. Egy szó mint száz, nem a lakás mérete tart vissza minket sem (bár nem óriási, csak 70 nm), de a jelenlegi elrendezés sajna problémás.
2023. dec. 19. 14:15
 12/14 anonim ***** válasza:
31%
Nekem inkább olyanok vannak, akiknél emiatt tolódott a gyermekvállalás és már ketyeg az óra, nem biztos, hogy annyi gyerekük lesz, amennyit szeretnének vagy eredetileg terveztek.
2023. dec. 19. 15:41
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Most miért lettem ezért lepontozva? Azért mert lakást vettünk? Úristen...
2023. dec. 19. 16:36
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes minsneki máš körökben mozog... Én többségben olyanokat ismerek, hogy van lakás akár 2 is, jó munkahely, és nem akarnak gyereket.
2023. dec. 23. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!