Grácia név szerintetek gáz?
Grácia jelentése:
...4. (bizalmas, tréfás v. gúnyos) (főleg többes számban) (A három) grácia: három szép v. szépnek mondott v. magát szépnek tartó nő csoportja, ill. a csoport egyik tagja. Itt jön a három grácia.
Én ettől nem tudok elvonatkoztatni, az én környezetemben csak gúnyosan hallottam használni, a többi jelentése hiába szép, ha nem az jut róla senkinek sem az eszébe...
Például Hárpiának sem nevezném a gyermekemet, hiába egy méltóságteljes madár, mégsem az ugrik be róla szerintem az emberek 99%-ának 🙂
(Amúgy távoli ismerősömnek pont Gráciának hívják az egyik lányát, azóta sem tudtam napirendre térni felette 🙃)
#1 Van Maja ismerősöm, és ettől függetlenül van egy csomó Maja nevű kutya is. Ha anyakönyveztethető, akkor nem kutya név elsősorban (és a Grácia anyakonyveztethető név)
Köszönöm mindenki véleményét <33
Eleve úgy kezdődik a név, hogy GR, ez szerinted szép hangzású? Szabó Grácia, hát tényleg nagyon jól hangzik...
Nem szeretem az ilyen gizi, mari neveket sem, de a gráciánál azért jobbak, úgyhogy szerintem ennél csak jobb neveket tudtok találni, ha random raböktök egy oldalra az utonevkonyvben.
Már miért is lenne baj ha tetszik?
Az meg hogy úgy kezdődik, hogy “Gr” nem tudom milyen gondolkodásmód alapján visszataszító….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!