Mennyire befolyásolja az életeteket, hogy becsúszott gyerek lettél?
Az öcsém becsúszott gyerek volt, a szüleim már idősebbek voltak. Neki nagyon örültek, végre fiú a 2 lány után. Eléggé elkényeztették, meg mi is a nővéremmel. A hátránya az volt, hogy kamasz korára a szüleim már eléggé öreges gondolkodásúak és nem teljesen egészségesek voltak. De ez inkább a kor miatt, nem a "becsúszás" miatt volt.
Egy középskolai barátnőm szülei 17 évesek voltak, mikor ő született. Na vele az anyja gyakran éreztette, hogy elcseszte az életét és a fiatalkorát. Talán ezért is volt, hogy a barátnőm csak 40 felett vállalt gyereket.
Az exem anyukája is becsúszott és nemkívánt gyerek volt, ő sokat mesélt a sérelmeiről.
A nővérem első gyereke "becsúszott", az apuka nem is maradt vele, de van kapcsolata a gyerekkel. A gyerek viszont rettentő hisztis, mindenért visít, földhöz veri magát, ordít, csak akkor hagyja abba, ha megkapta, amit akar. Már nyolc éves, és mindenféle kivizsgálásra vitték, de csak az anyjával ilyen, másokkal, meg iskolában kenyérre lehet kenni. A helyzeten mindig tudott valami rontani, mikor pl a nővérem összejött a mostani férjével, akkor két évig folyamatosan olyan hisztériázásokat rendezett a gyerek otthon, hogy az utca végéről hallottuk, hogy áll a bál. Aztán mióta megszületett a várt gyerek, megint rosszabb minden még az eddigieknél is.
Rádob amúgy, hogy a nővéremnek türelme sem volt az első gyerekhez, unta a babázást, többnyire lepasszolta valahova, vagy egyszerűen csak nem foglalkozott vele, bármit akart a gyerek. A másodiknál viszont már teljesen máshogy viselkedik.
Ez mindig a szuloktol fugg. Engem se terveztek, de szeretetben neveltek, semmi hatrany nem ert az eletemben.
De nyilvan ha naponta ezerszer megkaptam volna, hogy miattam ment tonkre az eletuk, mas lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!