Melyek a tipikus "túltolt paranoiák" amik előfordulnak a kisgyerekes anyukák körében?
Pár napja volt a szobatisztaságnál, hogy valaki azzal ijesztgette a gyereket, hogy ha nem szobatisztul, akkor valami sápadt szörny megtanítja neki. A hozzászóló állítása szerint hatásos volt, megtanulta a gyerek a szobatisztaságot. De a többi hozzászóló nekiesett keményen, hogy micsoda nem normális idióta, meg hogy jaj ezzel majd életreszóló traumát szenved a gyerek, és egész életében félni fog, meg komolyan veszi, stb.
Másik ilyen klasszikus paranoia a "nem posztolunk fotót a gyerekről mert tuti elrabolják majd, meg egy pedofil valahol biztos az ő képére hokizik" aminek szintén közel sem ennyire törvényszerű a bekövetkezése (normális, semleges kép esetén).
Azok a kommentek ihlették a kérdést, tudunk még hasonlókat gyűjteni? Tehát olyan "veszélyek" amiket felfújnak az anyukák, rettegnek tőle mint a tűztől, de a valóságban a veszély azért közel sem áll fenn annyira, mint azt hisszük. Mik szoktak még hasonlók előfordulni? Tudtok még hasonló példákat?
#5 nem bagatellizáltam semmit. Az öklendezés nem egyenlő a félrenyeléssel, és fuldoklással. Bármit és bármikor félre lehet nyelni. Nem az étel állagán múlik.
Az öklendezés viszont egy védekező reflex, hogy NE nyelj le túl nagy falatot.
Ja igen a tápszer... kisfiam tápszeres lett 4 hónaposan. Hát azokat a lesajnáló nézéseket mai napig nem felejtem. Tiszta szánalom.
Magam részéről örültem, hogy van mit ennie.
Ezt mondom én is 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Én ÖKLENDEZÉSről beszélek, nem félrenyelés miatti fuldoklásról. Nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!