Izomrángásaim vannak testszerte folyamatosan. Neurológus szerint tipikus szorongásos-stressz tünet. Előfordult mással is ilyen?
Nekem allandoan elo szokott jonni, IMT (involuntary muscle twitching) nek hivja, legkozonsegesebb oka a kozhihedelem ellenere nem a stressz , hanem legtobb esetben az elektrolit egyensuly megbomlasa a testben. Ez lehet vizhiany, vitamin hiany, so es egyeb asvanyi anayag hiany vagy gyenege potlasa.
Nekem a rendszeres vizfogyasztas, es hazikoszt 95%-ba megszuntette a rangasokat.
A munkam csak neha stresszes, de olyankor sem all elo a rangas.
Sziasztok.
Azóta hogy álltok az izomrángással? Orvosál voltatok? Nálam 6 hete tart, voltam neurológusnál, ENG/EMG vizsgálaton, negativ lett szerencsére minden. Az izomrángást bemérték ugyan de nem találták kórosnak. Vitamint marékszámra szedem, a magnéziumom picit határérték alatt volt, A D vitaminom is határon illetve a klorid és a kálium. Most rendeltem ilyen elektrolit port, kiváncsi leszek. De ahogy idegelem magam egyre rosszabb. Amúgy alapjában mostanság pont nem voltam stresszes, bár lehet ez a téli mozgásszegény időszak is bejátszik. De fosok ezektől az ALS és társaitól.
#8 Update:
A rangasok nem jelentkeztek amiota rendszeresen odafigyelek a viszfogyasztasra, elkezdtem hozza vitaminokat is szedni, napi 3 etkezes es rendszeres raggeli (szigoruan teaval), es rendszeres pihenes.
Az elmult 5 honapban 1x tapasztaltam izomrangast a karomban, de valoszinusitem , hogy a fizikai es pszihes faradsag eredmenye volt mert akkoriban nagyon tulhajszoltam magam minden teren. Azota semmi, de mint mondtam, nagyon odafigyelek a hidratalasra es etkezesre es pihenesre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!