Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az 5,2 éhomi vércukorszint magas?

Az 5,2 éhomi vércukorszint magas?

Figyelt kérdés
Mostanában mérem a vércukorszintem. Reggelente általában 5-5,4 között van. Miután eszek 1-2 órával van hogy 7,2 mérek. Azt mondták hogy vissza kellene mennie az éhomi szintre. Ez inzulinrezisztenciára utal?

márc. 4. 09:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az éhomi szint 6 alatt teljesen elfogadható, valamint étkezés után 2-3 órával 7,8 alattinak kell lennie. Azért egy 3 óra után illene lassan visszatérnie az éhomi tartományba.
márc. 4. 09:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahová járok laborba ott a referencia érték 4.0 - 6.4 mmol/l között van ami elfogadott, éhomi vércukorra. Az 5 - 5,4-es éhomi vércukor szint teljesen normális. Ugyan igy az étkezés utáni 7,2-es vércukor szint is teljesen normális. Az adatok alapján NEM VAGY CUKOR BETEG! És direkt nagy betűkkel írtam, hogy ez teljesen normális értékek. Inkább örülj annak hogy egészséges vagy!
márc. 4. 09:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak mert aggódom ugyanis a labor értelemben meg a hbA1c IFCC 43, 17 mmol/mol volt és 42 a felső határ
márc. 4. 10:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Teljesen normális a tied, nem kell kezelni, meg semmi. Az otthoni mérések meg nem is pontosak. Ebből IR nem derül ki amúgy.
márc. 4. 13:54
 5/7 anonim ***** válasza:
4-esnek! 2-es voltam. Ezért kell 3-4 havonta elmenni laborba! Én sajnos 2-es típusú diabéteszes vagyok. És volt olyan hogy adott nap reggel meg mértem a saját vércukor szint mérőmel és 6,6 volt az éhomi vér cukor szintem. Majd a egy kb 1 órával később a laborban kereken 6 volt vércukrom. Szóval igen 3-4 havonta nem árt egy labor vizsgálat. Még az egészségeseknek, is minimum évente 2-3 alkalommal el kellene mennie laborba.
márc. 4. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez mind igaz, amit irtak! Ami fontos: regen: 6,5 teljesen normalis volt. Egyre lejjebb tetszik a felso hatart, igy azonnal felirnak gyogyszert, ami szepen tonkrevagja a vesedet!
márc. 5. 08:24
 7/7 anonim ***** válasza:
6-osnak! 2-es diabéteszes vagyok! És most már 10 éve szedek metfogamma gyógyszert. És semmi baja a veséimnek!
márc. 5. 08:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!