6 hetes kisfiam tápszeres. Anyukák akiknek babái tápszeresek voltak, lett valami “probléma” abból hogy nem anyatejet evett a babátok?
Dehogy lett. Engedd el ezt a butaságot, és ne ostorozd magad.
Tápszeresben is van makkegészséges és anyatejesben is van betegeskedő.
Mindkét gyerekem tápszeres volt. Az egyik 11, a másik 3 éves. Sem nem betegesebbek, sem nem kötődnek kevésbé hozzám, sem nem butábbak, mint az anyatejesek (azt hiszem ezeket szokták főleg felhozni a tápszer hátrányaként). A fiam ötödikes, az egyik legjobb tanuló az osztályban, sportoló, erős gyerek. A kislányom is kifejezetten okos, anyás gyerek.
Semmi hátránya nincs annak, ha tápszeres egy gyerek.
Nagyobb gyerekem 4 hónapos korától lett full tápszeres, addig vegyesen kapta.
A kisebb 6 hónapos koráig kapott pótlást, onnantól kezdve lett elég a tejem.
Egyikük sem beteges, egyáltalán.
Annyi különbség, hogy a kicsinek szebb a foga, állkapcsa. A nagy 2,5 éves koráig cumizott/ cumisüvegezett, sajnos nagyon látszik.
Beszédfejlődésnél is hátrányban volt. Szakember ezt hozta indoknak, hogy míg a szoptatás erősíti a száj körüli izmokat, az üveg gyengíti. Hogy ez akkor is így lett volna ha nem eleve gyengébb az izomzata, nem tudhatom...
Annyi problemank volt a tapszer miatt 3-7 honapos kora kozott, hogy erosen refluxos lett es iszonyatos mennyisegeket bukott.
De en se tudtam mit csinalni, nem tudtam tovabb 3 honapnal szoptatni,pedig nagyon szerettem volna, de igy alakult.
Sajnos a tuneteket csak enyhiteni lehetett az orvos altal javasolt keszitmenyekkel, tapszerrel, de csak azutan mult el neki, miutan felult es elkezdett nagyobb mennyiseget enni szilard kajabol.
#7 Nekünk anyatejjel is annyira refluxos lett, hogy légzéskimaradása lett 2x. Mindenki azt kérdezte, hogy váltsak tápszer, mondom anyatej és nem eszek tejet, mert tejfehérje érzékeny vagyok.
Itt mindenkinek meg is állt a tudománya, hogy váltsunk-e vagy ne vagy mi legyen. Végül maradtunk és elmúlt, de okozott pár álmatlan estét, amikor nem tudtam kiságyban altatni csak köztünk aludt volna, de én nem mertem légzésfigyelő nélkül elaludni mellette.
A leghosszabb, legátfogóbb kutatás alatt 50 évig követtek anyatejes és tápszeres csecsemőket. Rövid távon nem értelmezhető a különbség. De az eredmény az volt, hogy 50 éves korukban sokkal kevesebb eséllyel volt rákos megbetegedésük, cukorbetegségük, autoimmun betegségük és még valami, de arra már nem emlékszem.
Oviban, suliban szerintem ugyanúgy átmegy minden gyereken az összes szar vírus. De időskorban nem mindegy.
Googlezz rá, érdekes kutatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!