Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális dolognak tartod,...

Normális dolognak tartod, hogy a szülők "szerelmemnek" hívják a gyereküket?

Figyelt kérdés
Egy anyuka az oviban panaszolta, hogy beszóltak neki, mert egy facebook posztnál azt írta egy képhez, amin a kisfiával van, hogy "szerelmemmel". Tőlünk várt megerősítést, hogy neki van igaza, de nekem őszintén erről elég negatív véleményem van. Be sosem szólnék senkinek miatta, mert nem az én dolgom, de mikor hallom valakitől valahogy mindig elkönyvelem az illetőt idegesítő helikopter szülőnek, aki megnyomorítja lelkileg a gyerekét ezzel a viselkedéssel. Tudom, hogy ez ítélkezés és hatalmas általánosítás egy szó miatt, de tapasztalataim szerint tényleg az ilyen szülők csinálják ezt. Értem én, hogy ez egy olyan fajta szeretet, amire szinte szavak sincsenek, de miért kell összemosni a szerelemmel, ami egy teljesen más fajta érzelem?
2023. nov. 15. 16:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
10, kevered a szeretetet és a szerelmet
2023. nov. 15. 18:54
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tartom normálisnak és én sem szólnék be ezért senkinek.

Egy korábbi kérdésnél azt olvastam válaszként, hogy "szerelmem/szerelmünk gyümölcse"-ként használja a "szerelmem" szót.

2023. nov. 15. 19:54
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Én nem hívom így, de nem zavar ha más igen. Annyi hülye módon képesek hívni egymást az emberek.
2023. nov. 15. 22:38
 14/19 anonim ***** válasza:
Számomra a szerelem tartalmazza a szexualitást, a szexuális vágyat is, emiatt nagyon fura és irritáló, ha valaki a gyerekére használja. Nekem ugyanez amikor a szexre írja, hogy összebújtak és ezt a szót használja a gyerekénél is. De hát ez legyen az én gondom.
2023. nov. 16. 07:45
 15/19 anonim ***** válasza:

Én nem használom gyerek esetében szerelmem.

Viszont nem is idegesít.

2023. nov. 16. 07:55
 16/19 anonim ***** válasza:
Én akkor gyűlöltem meg, amikor anyám így hívta az öcsémet. Az ő szájából még a sima "kisfiam" is vallásos áhítattól csepegne jött ki, és elég durva kötődési/ leválási gondokat is okozott a szó szerinti imádata. (Mellette meg én voltam az akin minden baját leverte, és abban az időben biztosan gyűlölt, más volt az apánk). A mai napig kiráz a hideg ha valaki ilyen áhítattal csüng a fián.
2023. nov. 16. 08:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A magyarban a szerelem szóta szexuális jellegű szeretetteli vonzalomra használjuk. Tudom, hogy angolul a love szót lehet mindenre, de a magyarban nem. Szóval nem a szavakon lovagolunk, hanem te nem ismered eléggé a saját anyanyelvedet.
2023. nov. 16. 08:46
 18/19 anonim ***** válasza:
28%

Én is annak hívom néha.

Hazaérek és megyek hozzá mindig megkérdezem na ki anya élete éltelme anya pici szép szerelme mire ő sikítva fut felém hogy én.

Nemtartom furcsának. A szeretleket nem szelet úgy elragozni mint pl a szerelemet hogy szerelmem. Vagy hogy kéne mondanom szeretlekem?

Sőt facebookon van kint olyan képünk (családi) aminek az a címe hogy közós szerelmünk.

Ebben a sztoriban nekem csak az fura hogy kell neki megerősítés.

Én leszarnám ha valakinek nem tetszene, le is szarom igazából. Akinek nem tetszik fogja be a fülét.

2023. nov. 16. 09:18
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet*
2023. nov. 16. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!