Oda adnátok 4 hónapos babátokat csak úgy a mamának mert ő el akarja vinni? (Anyós)
A mama vigye el sétálni, amíg úgyis alszik, mert megetetted. Elindultok együtt mondjuk, aztán ha kidőlt, lelépsz. Szerintem ez nagy segítség és a gyereknek ez az, amikor mindegy. (És
a mama is mozoghat a friss levegőn.)
Ekkora gyerek ugyanis még nem is tudja magát megkülönböztetni az anyjától (az 8 hós kora körül kezdődik a szeparációs szorongás korszakában), plusz csak a jelenben él, szóval nem fogja érteni, hogy "majd" újra jössz, hanem ha eltűnsz, az neki örökre szól (akkor). Szóval ezért nem ajánlják a legújabb pszichológiai kutatások szerint, hogy másra bízzuk, ha nem persze létszükséglet, mert mondjuk orvoshoz kell menni.
"természetesen ha nekem dolgom van (1-2ora) akkor nálunk! vigyáznak rá a nagyszülők"
Mondjuk nem értem, miben más akkor, ha nála vigyáz rá.
Igen, volt is rá példa, de nálunk jó a viszony, maximálisan megbízom anyósomban. Illetve a fiam tápszeres baba volt, így a szoptatás sem "zavart be". A fiam már 7 éves, kellő mértékben anyás, szóval nem sérült amiatt a kötelék köztünk, hogy néha nem (csak) velem volt... De nagyon szereti a mamáját és a papáját is, péntekenként pl. ők hozzák el a suliból. Sajnos az én szüleim másik városban laknak.
Viszont 2 hetesen még én se adtam volna oda. De akkor még nem is jutott ez eszébe senkinek.
Én még várandós vagyok, de biztos, hogy nem fogom oda adni.
Gondolom akik féltétel nélkül megbíznak a nagyiban, ott olyan is a nagyi. Bármelyik oldalon.
Viszont vannak olyan nagyszülők akikre nem lehet bízni egy csecsemőt, sőt kis gyereket sem.
Párom szülei durván ufó hívők. Apósom elmondása szerint látott egyet, de azért nem meséli el hivatalos szerveknek, mert jönnek a feketeruhások, akik elsikálják az ufo észleléseket, eltüntetik azokat akik láttak földönkívülit.
Férjem kiskora óta ezt hallgatta. Igen, kora gyerek kora óta, és rettegett esténként. Elméletük szerint az ufók népesítették be a bolygót, és a marsról származunk. (mármint mi fehér emberek, majmoktól a fekete bőrűek származnak).
Addig míg a gyerek nem tud beszélni, és elmondani hogyan érezte magát, mi történt, addig nem lesz nélkülem náluk! Nem hagyom, hogy ő is rettegjen.
Szóval higyjétek el, egy anya nem mindig "önzőségből" dönt úgy ahogy, hanem a gyermeke védelmében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!