Lakásvásárlás leendő gyermekkel, létezik, hogy nincs jó?
Sziasztok, a közeljövőben szeretnénk gyereket vállalni párommal. Albérletben élünk együtt, már több, mint 4 éve. Én egy nagy családi házban nőttem fel, de 20 éves korom után kirepültem gyorsan a fészekből és azt követően mindig albérletben laktam. Kezdetben lakótársakkal, aztán volt, hogy egyedül most meg párommal.
A 11 év alatt nagyjából 10 albérletben éltem, hosszabb-rövidebb ideig, és már akkor nálam egy létező probléma volt, hogy egyik lakásban sem éreztem magam otthon, vagy egy 5-6 hónap után már nem.
Laktam régiben, újépítésűben, téglában, panellakásban.
Fura kimondani, de ahol a legjobban éreztem magam, az pont a panellakások voltak.
Elég nagy a keretünk a lakásvásárlásra, de ennek ellenére nem találunk olyan lakást, pedig nagyjából 6 hónapja keresünk.
Budapesten vásárolnánk és csak lakás jöhet szóba, a ház túl nagy falat, de fővárosban amúgy sem szeretnék házban élni.
Ti milyen lakásban éltek a gyerekkel, első lakásnak mi legyen fontos szempont? Én a 2 különnyíló szobához ragaszkodnék, valamint hogy legalább első emeleti legyen, de nem találunk olyat amibe szívesen beköltöznék, belenyomva az összes spórolt pénzünket, amit több, mint 10 éve gyűjtök.
Másnak is ilyen nehezen ment az első lakás megvásárlása albérletből vagy minekünk nem akar összejönni?
Panellakásban van tapasztalat róla, hogy a szomszédokat mennyire zavarja a gyereksírás?
Laktam panelben, téglában, kertesben, majd újra téglában. Elsőben gyerekként, utóbbi háromban gyerekkel.
Mi visszavágytunk a kertesből a belváros közeli csúsztatott zsalus (tégla-beton) 8. emeleti lakásunkba, így vissza is költöztünk.
Nem mondom, hogy teljesen rossz volt kertesben. Ha létezne a környékünkön elfogadható áron kertes ház, én jobban élvezném, de kertest mi csak a város szélén engedhettünk meg magunknak, ahol semmi nem volt. Egy pohár tejfölért be kellett bumlizni. Se bolt, se ovi, se iskola, munkahely is messze, órákat ingáztunk. Egyszerűen nem érte meg. Kisgyerekesek se voltak, játszótér csak az udvarban. Egy gyerekkel laktunk ott. Kettő mar jobban eljatszott volna, eggyel folyton utaztunk, hogy játszhasson.
Ezzel szemben a téglalakásunk kicsi ugyan, de csendes, nem halljuk a szomszédokat és ők se panaszkodnak, pedig nem csendes a két gyerek. A környéken sétatávra a belváros, 10+ játszótér, orvos, ovi, suli, erdő 20 perc gyalog.
A baj hogy azért csak kinőttük, 3+nappalis lakás csak panel van elérhető. Oda nem mennénk.
12-es, 5 emeletesbe laktok vagy 10 emeletesbe?
A zárószinten mi is gondolkozunk erősen.
Kertes házra sajnos nincs pénzünk, meg időnk se lenne szépen karbantartani .
5?
Nálunk 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 13 emeletesek vannak. 5 pont nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!