Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férfiként hány éves korig...

Férfiként hány éves korig érdemes, reális belevágni a gyerekvállalásba? Vegyünk egy átlagos magyar férfit, átlag fizetéssel, külsővel és egészségügyi állapottal. Mi az az "álomhatár" korban ameddig még biztonságos minden szempontból?

Figyelt kérdés

2023. nov. 2. 08:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ez az. Miért vállalhana egy 40 feletti pasi, ha a 40 feletti nő meg nem?

Mitől van hozzá több joga egy idősebb férfinek, mint egy idősebb nőnek?

Csak azért, mert nincs férfi menopauza, így képes aggastyánként is?

Attól még ugyanúgy fel is kell nevelnie azt a gyereket, nem csak megcsinálnia kell.

2023. nov. 2. 17:51
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt számít az apa kora is, a sperma minősége is romlik a kor előrehaladtával. A másik probléma, hogy ugyanúgy a férfiról is kiderülhet, hogy valami komoly problémája van, amit 25-30 évesen még lehet kivizsgáltatni, kezelgetni, de 40 évesen már megy ott is a kapkodás. Harmadik kérdés az általános egészségi állapot és ebből fakadóan, hogy fel tudja-e nevelni a gyermeket. Itthon az _átlag_ férfi eü állapota a béka segge alatt van, várható élettartama pedig 72-73 év, de a nagy átlag nem éri ezt meg, mert eü szűrésekre nem jár, iszik, dohányzik, egészségtelneül étkezik, nem sportol, stresszel, nem foglalkozik a mentális állapotával stb. Szerintem 45 éves az a kor, ami fölött már erősen rizikós minden szempontból a férfi számára is a gyermekvállalás.
2023. nov. 3. 00:08
 13/16 A kérdező kommentje:

12es: de ezt mondom mert van aki 39-et ír van aki szerint pedig már 20 évesen "érett apa" valaki. Mentálisan, fizikálisan, financiálisan is érettnek kell lenni.

Szerintem nincs megírva nagykönyvben hogy csak korán lehet valaki szülő. Az sem egészséges ha későn. Én 35-45 közé teszem az ideális kort a férfiaknál. A nőknél viszont kövezzen meg mindenki, 30-40 közé. Tehát egy 5 évvel előrébb.Miért is? Előbb érnek, gyerekként is, felnőttként is, anyaként is.

A legtöbb nő magánál pár évvel mindig idősebb párt választ szívesen.

Hozzáteszem az extrém korkülönbségben sem hiszek. Egy ismerős 45 évesen lett először apa, a nője meg 30 volt. Aztán 47 évesen gondolom a nő akaratára újra apa lesz, a nő 32. Szerintem ez sem egészséges mert túl nagy a korkülönbség, teljesen más nevelések fognak ütközni, ez már egy generációnyi különbség.

2023. nov. 3. 06:18
 14/16 anonim válasza:
Én 30 éves kort gondolom határnak, ha valaki többet szeretne. Ha valaki egy gyereket szeretne 35 éves kort tartom a határnak. F és még nincs gyerekem, de szeretnék. Persze ez egyéni függő ki hány évesen vállal.
2023. nov. 3. 13:40
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem 35, nagyon de nagyon maximum 40. Én pl. úgy 60-65 éves koromig tervezek élni, 25 vagyok és már van egy 2 éves fiam. Még szeretnék neki egy tesót, és részemről letudva a gyerek projekt. 45 felett a férfiak, már csak oszlódással szaporodnak.
2023. nov. 3. 19:50
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Sosem érdemes. Úgyis válás lesz és alig fogja látni a gyerekeit, cserébe fizetheti a gyerektartást, míg a volt nő új pasija többet látja a gyereket, mint ő. Nem is értem, miért akar egy pasi gyereket, még a női szemszögből meg tudom érteni, hogy elvakítja őket az anyai ösztön, meg többnyire a nőknél marad a gyerek. De egy férfinak nem sok előnye származik ebből.
2023. nov. 8. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!