Teherbe esni nagy felelőtlenség 26 évesen, hogyha még tanulok?
Úgy érezném előmozdítana ahhoz hogy végre komoly felnőttként viselkedjek. A párkapcsolatom tökéletes, és a szívem mélyén nagyon vágyom egy kisbabára, de nincs elegendő pénzünk még. Illetve nem jött össze a karrier, amin nagyon is rajta vagyok még mindig, ha jövőre szülnék azzal lemondanék jónéhány dologról. A párom viszont kész az apaságra, és szeretné hogy ehhez én is előkészítsem a terepet. Pl. Alakítani a tanulmányaimon, kihagyni ezt az évet, más szakmát tanulni amiből sok bevételünk lenne, ez eleve az én ötletem volt, de neki is tetszett a terv, ami amúgy szintén motiválna, csak nem az volt a nagy álmom. Nem tudom minek van itt az ideje. Egy a jelenleginél komolyabb munkahely már adna némi irányítást a kezembe.
Az életre úgy tekintek, hogy elég rövid, és ha valaha is lesz gyerekem azt nem pl. 35- 40 körül szeretném megtapasztalni, hanem minél több időt lenni vele is. Viszont a párommal nem voltunk még együtt nyaralni sem, és nemrég költöztünk el egy új városba.
Mások akik gyereket vállalnak nem látom, hogy annyira nagyon sok minden adott lenne számukra, mókuskerék munkahely, átlag fizu, esetleg hitel is.

"Nem gondolom, hogy arra kellene apellálnom, hogy a párom akivel szeretném leélni az életemet, majd biztos elhagy és magamra maradok"
Nem kell erre apellálni, de bele kell számolni, hogy megtörténhet. Az én anyám is így vállalt gyereket, mint te, az apám anyagi hátterére bízva mindent, mert úgyse történhet semmi a világraszóló szerelmükkel, aztán pár év múlva ott állt csóró, nincstelen egyedülálló anyaként, aki nagyon megbánta a gyerek vállalást, még úgy az egészet.
Egy olyan világban, ahol a házasságok 70%-a válással végzödik, igenis bele kell kalkulálni, hogy veled is megtörténhet.

Kérdező ne másokal döntesd el mi legyen. Dönsd el neked mi a fontosabb és tégy úgy vagy mi a kettötöknek a legfontosabb.
Gondold el mi fontosabb jelenleg a karrier vagy a gyerek.

Azért mert te megkeseredtél, én nem fogok :D
Oké akkor szülj hatot.. de ne anyádékkal meg a pasival akard őket eltartani, igenis tedd bele a te részed anyagilag is. Gondolom elég gáz hogy még 26 évesen téged is pénzelni kell.
És nem vagyok megkeseredett, csak realista. Boldog házasságban élek, de írtunk szerződést, váláskor mindenki viszi amit bele rakott. Mondjuk én nem is csupasz popsira szültem mint te tervezed.
Gondolj arra, hogy ha már most mesterdiploma kell hogy bármibe is nézzenek a szakmádban, akkor tapasztalat nélkül, minimum egy gyerekkel hova fogsz kelleni?

Kérdező: ha már most másokat hibáztatsz, az nagyon rossz előjel.
Amúgy ettől a te gondod nem fog megoldódni.

Senki nem volt rosszindulatú görény. Te kezdtél el hisztizni és nekiestél mindenkinek, aki nem hagyja figyelmen kívül a realitást. Ez pont a gyerekes viselkedés.
Tény, hogy 4-ből 3 házasság felbomlik, tehát neked is van rá esélyed, akkor is, ha nem akarod látni. Mivel nem írtad, hogy már házas lennél még több is. Felnőtt ember igenis, erre is felkészül, ezért írták, de te csak megsértődtél.
Ha az időjárás előrejelzés szerint 75% az esélye, hogy ma esni fog, akkor normális ember visz magával esernyőt, amikor elindul, akkor is, ha még nem esik. Egy gyerek gondolkodik úgy, hogy nem fog esni, mert én nem akarom.

Kérdező, elmész te a fenébe.
Se pénzed, se semmid a gyerekvállaláshoz, de neked baba kell. Aki szól, hogy ezen tán el kellene még gondolkoni, azt legörényezed. Nagyon remélem, hogy észhez térsz hamarosan, mert ha tényleg lebabázol, annak a szerencsétlen gyereknek nem kéne, hogy ilyen anyja legyen.

hisztis kislány vagy te. Menj babázni a játékokkal, ne tedd tönkre egy gyerek életét.
Minek tetted fel a kérdést, ha nem vagy hajlandó elfogadni a nem tetsző válaszokat?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!