Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik nehezen választottak...

Akik nehezen választottak nevet végül hogyan sikerült? Jól választottatok?

Figyelt kérdés

Lassan itt a szülés időpontja, de nem találtuk meg még azt a nevet, amit úgy igazán jónak érzünk. Az első pár hétben amikor kiderült, hogy kislányunk lesz a Luca volt esélyes, de aztán egyikőnk sem volt odáig érte. Volt utána Bianka, Dominika, Laura ötletünk, de egyikre sem mondtuk rá, hogy na igen ezt szeretnénk. Jelenleg a Dominika és a Bianka esélyes, de nem tudunk dönteni és én igazából még keresem azt a nevet, amit teljesen jónak érzek.

Minden névvel teljesen más személyiségű lányt képzelek el és van bennem egy félelem, hogy mi lesz, ha egy másik név sokkal jobban illene hozzá? Járt így valaki, hogy utólag inkább másikat választana ismerve a gyerekét?

Ha leírnátok a kedvenc lány neveteket azt megköszönném, hátha pont az tetszik meg nekünk is. :)

2023. okt. 19. 12:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%

Auróra

Kendra

Ariana

Lili

Kiara

Kira

Mira

Hana

Éda

Zoé

2023. okt. 19. 12:41
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Devóra
2023. okt. 19. 13:06
 3/13 anonim ***** válasza:
31%
Debóra*
2023. okt. 19. 13:07
 4/13 anonim ***** válasza:
9%

Annyira nem érzem át ezeket a megbánós sztorikat. Hiszen annak a gyereknek az a neve, hozzáidomul a személyiségéhez.

Az egyik lányom Blanka Száva. A Blanka számomra egy poros grófkisasszonyos név. A lányok meg egy tomboy. Ilyen szempontból sokszor eszembe jut, hogy a Száva ezerszer jobban illene hozzá, de hát Blanka a neve. :) Mint a Micimackóban, hát nem érted, így hívják!?!?

2023. okt. 19. 13:07
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
A névhez társított személyiségjegyek teljesen szubjektívek aszerint, hogy ki milyen társaságban mozog, ott milyen emberek fordulnak elő. A lányod egy új ember lesz, az ő jellemzői megtöltik majd azt az űrt, amit most érzel. Nem fogod tudni látatlanban a tökéletesen ráillő nevet megtalálni (valószínűleg), mert még nem is ismered. Próbálgass random neveket, amik még nem voltak listásak. Az én lányom így kapta a nevét és másnak el se tudnám képzelni.
2023. okt. 19. 13:28
 6/13 anonim ***** válasza:
86%

Bármelyik mellett döntötök is, attól kezdve az ő neve lesz és nem fogjátok úgy érezni, hogy másik jobb választás lett volna.

Nálunk is sokáig nem volt meg a név, aztán a nagytesó mondott egyet, ami neki csak megérzés volt, azóta eldőlt, hogy úgy fogjuk hívni, mert nem lehet véletlen. Már előtte is szóban volt, de azt sem éreztük a tutinak.

2023. okt. 19. 14:03
 7/13 anonim ***** válasza:
61%
Rozina
2023. okt. 19. 14:26
 8/13 anonim ***** válasza:
64%

Az én kedvenceim az Olívia, Flóra, Natália, Kamilla, Gréta, Léna, Viktória.

5-ös válaszolóval teljes mértékben egyetértek.

2023. okt. 19. 14:30
 9/13 anonim ***** válasza:

Mi is sokára tudtunk megegyezni a lányunk nevében. Az egyik esélyes pont a Luca volt. Utólag is jó döntésnek tartom, amit választottunk, de tény, hogy a Luca abszolút illett volna hozzá. Régimódi, lágy hangzású nevet kapott, tőle meg a lágyság távol áll. Mégsem bánom, és nem is érzem a nevét idegennek, hiszen így szoktuk meg. Illenek találom rá így is.

Ha lesz lányunk még, ismét a listára kerül a Luca. Nem érzem hibának, se tévedésnek, rossz ötletnek, hogy nem az lett. Annyi szép név van, amik közül egy csomó illene a gyerekekre. Mind úgysem lehet.

2023. okt. 19. 16:28
 10/13 anonim ***** válasza:
Mi félidőnél már úgy voltunk vele, hogy megvan a név, de családi okokból letettünk róla. Átnyálaztuk az engedélyezett utóneveket, listáztunk, szűkítettük, megbeszéltük, megint szűkítettük... végül csak 3 név maradt, nekem meg hirtelen beindult a szülés. Mikor megszületett, kérdezték a nevét, végül ránéztem a babára és döntöttem. Majd meglátjuk, hogy jól-e. :)
2023. okt. 19. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!