Mennyi pénzből lehet kényelmesen megélni 1 gyerekkel?
Az a te igényeidtől függ. Nem fogsz egzakt választ kapni, csak licitálást.
Egyébként annyi legyen, hogy havi szinten eleget félre tudj tenni, ne okozzon gondot egy-egy váratlan kiadás.
Szerintem kb. 250-300 ezer (kocsi, rezsi, kaja, pici szórakozás, ruhák)
+ lakhatás
+ drágább nyaralás
+ felújítási alap
+ megtakarítások
+ magán eü ellátások
+ magán suli/ovi
+ magán fejlesztések
ahogy írták, igény függő.
nálunk: 2 felnőtt, lassan 6 éves gyerek.
jár úszni, sakkra, angolra(mindet ő akarta) ezek havi szinten 50 ezer
szezononként új ruhatár a gyereknek 100-120 ezer körül
hétvégente programok(mozi, színház, kiállítás, állatkert, stb) hármunknak havi 40-50 ezer
havi vitaminjaink 15 ezer
étkezés 150-180 ezer
vannak persze a számlák, rezsi, egészségpénztári díj, megtakarítás, nyaralás alap stb.
Én azt mondom, nekünk, hogy jól érezzük magunkat kell havi 700-750 ezer nettó
Ez nagyban függ az igényektől/szokásoktól.
Mi 2 gyerekkel is vígan élünk 500ezerből. Úgy, hogy 2 autót fenntartunk/használunk, felújítunk, évi 2x1 hetet nyaralunk/telelünk.
(Igaz én gyesen vagyok, jövőre nem ennyi lesz a bevételünk, de vígan megvagyunk ennyiből is).
Barátnőmék ketten keresnek 1.2milliót. Egy 1 éves gyerekük van. Idén pl nem jutottak el nyaralni, mert nem volt rá. 1 autojuk van, saját lakás, amire nem költenek a rezsin kívül.
Szóval ez annyira de annyira egyéni..... erre nincs jó válasz, akárki akárhogy pontoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!