Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi pénzből lehet kényelmes...

Mennyi pénzből lehet kényelmesen megélni 1 gyerekkel?

Figyelt kérdés
Szerintetek mi az az összeg ma, amiből meg lehet kényelmesen élni ma egy párnak 1 gyerekkel úgy, hogy nincs hitel, van saját lakás, saját autó?
2023. okt. 17. 15:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Az a te igényeidtől függ. Nem fogsz egzakt választ kapni, csak licitálást.

Egyébként annyi legyen, hogy havi szinten eleget félre tudj tenni, ne okozzon gondot egy-egy váratlan kiadás.

2023. okt. 17. 15:36
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Attól függ kinek mik az igényei,kinek mit jelent a kényelmes.
2023. okt. 17. 15:36
 3/11 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem kb. 250-300 ezer (kocsi, rezsi, kaja, pici szórakozás, ruhák)

+ lakhatás

+ drágább nyaralás

+ felújítási alap

+ megtakarítások

+ magán eü ellátások

+ magán suli/ovi

+ magán fejlesztések

2023. okt. 17. 15:48
 4/11 anonim ***** válasza:
49%
Ez rengeteg dologtól függ. Az igényeidtől is, de még attól is, hogy adott esetben van-e egy kerted, amiben növesztesz valamit vagy egész évben az utolsó zöldséget és gyümölcsöt is úgy kell megvenned, illetve, ha megveszed, akkor mit veszel meg neki. Mi pl. lakásban lakunk, nekem ez vesszőparipám hogy legyen meg a változatos zöldséggyümölcs, de hát istenem, csak pici édes paradicsomot eszi meg, nem is csodálom, mert a szép és szállítható divatos fajták már nem olyan ízűek mikor még én gyerek voltam... csak hogy ennek kilója szezonban se megy kétezer alá, vagy méreg drágák a bogyósgyümölcsök, amikből szintén nem engedek. Más szülőnek meg ez nő a kertjében vagy leszarja és nem vesz ilyesmit, szóval én zöldségre gyümölcsre a gyerekeknek annyit költök, hogy ki se jönne a családi + adókedvezményből, más meg ilyeneket nem vesz. Nyilván hatalmas különbség lesz a havi kényelmes kaja büdzsé között és akkor ebben még más nincs is benne én ragaszkodok ahhoz is, hogy heti egyszer legyen hal, az se olcsó, másnak az se kell. Ruházatból én minden kinti ruhából, csizmából veszek váltást, mert nekem az a kényelmes, hogy van mire cserélni, nem az, hogy egy van beázott/elázott, akkor várjunk míg kimosom és/vagy szárad, úristen remélem megszárad reggelre, vagy mit húzok rá??? Más megoldja egy garnitúrával, fele annyiért akkor is, ha ugyanazt a minőséget veszi. Van gyerek, akinek nem kell logopédus, van gyerek akinek jó a szakszolgálatos, van aki meg óránként 7000-ért járatja, mert kell neki, de a szakszolgálatnál olyan kevesen vannak olyan sok gyerekre, hogy nem jutna hozzá időben és elégszer. Nálunk havonta 15-20 ezer a bábszínház, attól függ mindketten visszük-e őket. Van aki szerint ez nem fontos (nem csak, hogy nem költ rá.) Nekem ez is beletartozik a kényelmes megélésbe, hogy rendszeresen tudunk ide menni. És így tovább. Havi szinten százezrekre rugó összegek tudnak nagyon gyorsan összeszaladni hogy kinek mi kell beleférjen a kényelmesbe.
2023. okt. 17. 16:07
 5/11 anonim ***** válasza:
21%
Havi 1 millió Ft körül.
2023. okt. 17. 17:05
 6/11 anonim ***** válasza:
56%
Mi kb 500-at keresünk ketten. Megélünk belőle.
2023. okt. 17. 17:34
 7/11 anonim ***** válasza:
73%

ahogy írták, igény függő.

nálunk: 2 felnőtt, lassan 6 éves gyerek.

jár úszni, sakkra, angolra(mindet ő akarta) ezek havi szinten 50 ezer

szezononként új ruhatár a gyereknek 100-120 ezer körül

hétvégente programok(mozi, színház, kiállítás, állatkert, stb) hármunknak havi 40-50 ezer

havi vitaminjaink 15 ezer

étkezés 150-180 ezer

vannak persze a számlák, rezsi, egészségpénztári díj, megtakarítás, nyaralás alap stb.

Én azt mondom, nekünk, hogy jól érezzük magunkat kell havi 700-750 ezer nettó

2023. okt. 17. 18:09
 8/11 anonim ***** válasza:
48%
7-es és ebben az a durva, hogy nálatok a hobbik olcsók. Nekünk az úszása önmagában 50 ezer havonta és egy sima sportuszoda vidéken. Szóval ezt tényleg nem lehet így megmondani, szerintem ez nem úgy működik, hogy előre kiszámolod, hogy meg lesz-e a kényelmes, mert minden közben fog adódni, hogy erre kéne, arra kéne. A gyerek valami marha luxus. Csodálkozik a kormány, hogy a "nagy segítség ez a magyar családoknak" szarjaik nem válnak be, de komolyan, még ha az ember akarna is többet már egy gyerek is anyagi csőd, de ha többet vállal az ember és akkor nem csak a fapados alapot meg az összes kinőtt cuccot akarja neki biztosítani, akkor egy átlagos család abba bele is rokkan.
2023. okt. 17. 18:24
 9/11 anonim ***** válasza:
86%

Ez nagyban függ az igényektől/szokásoktól.

Mi 2 gyerekkel is vígan élünk 500ezerből. Úgy, hogy 2 autót fenntartunk/használunk, felújítunk, évi 2x1 hetet nyaralunk/telelünk.

(Igaz én gyesen vagyok, jövőre nem ennyi lesz a bevételünk, de vígan megvagyunk ennyiből is).

Barátnőmék ketten keresnek 1.2milliót. Egy 1 éves gyerekük van. Idén pl nem jutottak el nyaralni, mert nem volt rá. 1 autojuk van, saját lakás, amire nem költenek a rezsin kívül.

Szóval ez annyira de annyira egyéni..... erre nincs jó válasz, akárki akárhogy pontoz

2023. okt. 17. 20:15
 10/11 anonim ***** válasza:
82%
700-800 ezer korul keresunk ketten (pontosabban en meg gyeden vagyok), van hitel, igy kenyelmesen megelunk es felre is tudunk tenni. Hitel nelkul 600 ezer is eleg lenne.
2023. okt. 18. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!