Elképzelés vs valóság?
Nektek voltak olyan elképzeléseitek/terveitek a gyerekvállalással kapcsolatban, amikről szülés után kiderült, hogy kissé utópisztikusak?
Én például az első gyerekem előtt azt vizionalizáltam, hogy a babázós időszakban rengeteget fogok sütni-főzni, kis konyhatündér leszek és boldogan dagasztom majd a házi kenyerünket reggelente, mielőtt felébred a baba. :D Szerintem mondanom sem kell, mennyire nem jött be a dolog, főleg, hogy a fiam többemberes volt - eltelt pár hónap, mire egyáltalán volt annyi időm, hogy egy alap kaját összeüssek ebédre.
Nekem is többemberes babám van, én nehézre számítottam, de megélni sokkal nehezebb.
Azt nem gondoltam hogy nem lesz időm wc-re menni, vagy hajat mosni. Azt nem gondoltam, hogy az alapszükségleteimez nem fogom tudni kielégíteni sokáig egyáltalán. Sosem akkor ettem, ittam, wc-ztem, aludtam amikor akartam és ez baromira megviselt.
Főzésről nem is álmodtam.
Azt sem gondoltam hogy soha egy 5 percet nem tudok majd lekapcsolni, lazítani.
Elkepzeles-majd nagyokat sétálunk,a friss levegőn alszik a kocsiban,leülök a parkban olvasni addig,tudod mint a filmekben.
Valóság-elindultam sétálni,tíz perc múlva rohantam haza,mert a gyerek üvöltött a babakocsiban mint akit éppen nyuznak.🤣🤣
Elkepzeles-a második babát nem szoktatom kézre,szépen el lesz a kiságyban,majd addig jól megcsinálom a házimunkát
Valosag-a második babám is egész nap kézen volt,és,hogy még véletlenül sem legyen szabad kezem,a hordozokendoben is ordított.🤣🤣
Elkepzeles-egyik gyerekem sem alszik majd velem, mindkettő a saját ágyában fog aludni
Valosag-lanyom 6 éves koráig aludt velünk,fiam jelenleg 18 hónapos és velünk alszik most is 🤣🤣🤣
Hát...most mit írjak. Nem úgy képzeltem,hogy 4-5 évig szinte kórházakban élünk...Egy utazócirkusz volt az életünk 3 hetes korától...
Természetesen nem így képzeltem.
Tudod,az az érzés, amikor a szülészeten közölték a mellettem fekvő 17 éves friss anyával,hogy a babája dongalábbal született...És én arra gondoltam, hogy az én babám egészséges..
Aha... 3 hétig örülhettem.
A hugom tobbemberes volt picikent,10 ev van koztunk szoval mindenre emlkeszem akkoribol.
Szoval,en a legrosszabbra szamitok igazabol,nem dedelgetem magam rozsaszin kodbe,de azert remelem nem lesz annyira veszes…
Igazából semmi sem jött össze abból, amit elképzeltem, pedig van sok baba a családban, így nem rózsaszín ködben éltem. Hiába, még ha a nehézségeket hallja az ember, akkor sem tudja elképzelni, tök más mint amikor benne van.
Igaz ezek szubjektív dolgok, mert amikor találkozunk a gyerekekkel egykorú társakkal akkor látom, hogy az enyémek sem rosszabbak mint másoké. Csak valahogy mégis egyszerűbbnek tűnik kívülről.
Nekem voltak pozitív csalódások is érdekes módon, például nem gondoltam, hogy kb. 2 hónapos korától átalussza az éjszakát. Hihetetlen, mennyit számít, ha nem kialvatlan zombi az ember egy pici babával, sokkal rózsaszínebben látja a világot, pedig én alapból nagyon kevés alvást igényeltem terhesség előtt, de szülés után éreztem többször, hogy felrobbanok, ha nem tudom végre kialudni magam :)
Arra viszont nem számítottam, hogy kb. 5 hónapos koráig a délutánt a gyerekkel a kezemben sétálva kell töltenem, mert különben sír... 🙃 Mindenki hasfájást emlegetett, szerintem nem az volt a baj, de nem tudom, hogy akkor mi...
Fél éves kora óta viszont megint rámült a rózsaszín köd, mióta tud helyet változtatni és le tudja magát foglalni ezzel-azzal, sokkal édesebb a fiam, mint valaha is gondoltam, hogy lehet egy ekkora gyerek, egy igazi cukiságbomba, kb. egész nap vigyorog meg huncutkodik, igaz, hogy most múlt 1 éves, és elkezdődtek a hisztik, tehát most várom a második arculcsapást az elképzelésekhez képest 😊
Kilences, te olyan mélyen, amolyan anyukához méltóan empatikus vagy :-)
A szülésem előtt annyira képben voltam, hogy párat élőben is követtem, mégis nagy meglepetések értek amikor ott voltam a szituációban. Elárulok valamit: nem ugyanaz valamiről olvasni, beszélni vagy megnézni, mint benne lenni a közepében folyamatosan, time-out nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!